Hrávali ste Volejbal? – Centrum voľného času Vás pozýva zahrať si najobľúbenejší kolektívny šport na svete

Tento štvrtok 14.02.2019 pozýva Centrum Voľného času vo Veľkých Kapušanoch všetkých tých, ktorí radi hrajú VOLEJBAL do ZŠ J. Erdélyiho s vyučovacím jazykom maďarským so začiatkom o 16:00 hod.

Jediné, čo potrebujete je vhodné oblečenie, obuv do telocvične, 1 Eur na vstup.

Prečo je volejbal tak obľúbený?

Volejbal má jednoduché pravidlá a každý sa ho môže veľmi rýchlo naučiť hrať. Obľuba volejbalu tkvie aj v tom, že okrem toho, že je nenáročný na vybavenie, teda že je to lacný šport, je tiež veľmi zábavný.

Aké výhody Vám prináša pravidelné hranie volejbalu?

Pravidelným hraním volejbalu zvyšujete svoju kondíciu. Volejbal je aeróbna aktivita. Pravidelné aeróbne cvičenie je známe ako veľmi dobré pre naše zdravie, predovšetkým srdce a cievny systém. Pravidelný tréning slúži ako prevencia vzniku vysokého tlaku, srdcového infarktu a ďalších srdcových a cievnych chorôb. Znižuje sa kľudový pulz, čo je veľmi výhodné pre srdce, ktoré tak môže pracovať menej.

Pravidelné cvičenie pôsobí pozitívne okrem fyzického aj na zdravie duševné, pretože sa pri ňom uvoľňujú endorfíny a ďalšie podobné takzvané hormóny šťastia. Človek tak bojuje proti nadmernej stresovej záťaži, typické pre modernú dobu.

Volejbal je kolektívna hra. Hranie volejbalu sa tak pozitívne prejavuje aj v sociálnej oblasti, človek tak uspokojuje biologickú potrebu sociálneho naplnenia. Stretáva sa s novými ľuďmi a starými priateľmi.

zdroj: najlacnejsisport.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov