Prečo Gymnázium Veľké Kapušany? – Myšlienky žiaka GVK

Ako každému dieťaťu, tak aj mne sa hlavou vírilo mnoho myšlienok o tom, čím budem.

Niektoré povolania, nad ktorými som v detstve rozmýšľal boli úsmevné, iné zas prinajmenšom divné. Čoskoro som však prišiel k hrozivému zisteniu – smetiarska stredná škola jednoducho neexistuje! Ani tá pre milionárov či kozmonautov. Tak som samozrejme musel prejsť na plán B…

Keďže som bol od prvého ročníka jednotkárom, tak som nejak prirodzene bral aj fakt, že po základnej škole pôjdem na gymnázium a nad inými možnosťami som ani nepremýšľal. Ako však roky plynuli, tak prišiel aj čas, keď som sa mal aspoň zbežne poobzerať nad tým, kde budem pokračovať vo svojom štúdiu.

Gymnázium Veľké Kapušany – Foto: google.com/maps – Dániel Böszörményi

 

Tentoraz som objavil aj niekoľko iných možností, no v konečnom dôsledku som si prihlášku podal na dve gymnáziá, ale podvedome som aj tak vedel a cítil, že nastúpim práve na to Kapušianske. Čo ma k tomu viedlo?

Jednak som si ešte stále nebol istý, čím chcem byť a keby som aj bol, tak viem, že by sa to ešte do konca štúdia niekoľkokrát zmenilo a ja by som tak považoval roky na strednej za úplne zbytočné a na druhej strane iné gymnáziá oproti nášmu toho neponúkajú toľko, aby sa kvôli tomu oplatilo dennodenne cestovať – takto viem, že ráno mi stačí vyraziť pár minút pred začiatkom vyučovania a že prídem domov v rozumnom čase.

Okrem toho však pociťujem aj mnoho ďalších pozitív, či už skvelý prístup učiteľov ku študentom alebo rozličné akcie či výlety, ktorých je dosť. Školou sa tak celý deň šíri dobrá nálada. V triede nás je pomenej, čo sme spočiatku brali dosť zle, mysleli sme si, že sa budeme nesmierne nudiť, no časom nás to prešlo a dnes tvoríme skvelý kolektív a máme oveľa bližšie vzťahy, ako keby nás bolo dvadsať.

Je síce väčšia šanca, že nás vyvolajú odpovedať každý deň, ale pre toho kto chce pokračovať v štúdiách ďalej je oproti tomu obrovskou výhodou to, ž učitelia dokážu vysvetliť učivo lepšie a pristupovať k nám viac individuálne.

S odstupom času považujem svoj výber školy za dobrý a som presvedčený, že mi naše Gymnázium vo Veľkých Kapušanoch dá v najbližších rokoch práve to, čo potrebujem a čo má dobré gymnázium dávať – vedomosti.

                                                                                   Autor článku : Tomáš Üveges

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov