Kalokagathia – Titans Veľké Kapušany sa domov vrátili s ôsmymi medailami

Dňa 26.01.2019 usporiadal Guard Steel Trans klub kickbox Košice z poverenia Slovenského zväzu kickboxu 1. kolo OPEN LIGY SZKB V KICKBOXE v týchto disciplínach: Pointfighting, Light contact, Kick light, Low kick, light contact, kick light, K1.

V priestoroch internátu Boženy Němcovej 1 v Košiciach sa do bojov zapojili aj zverenci trénera Ferdinánda Kočiša z klubu Kalokagathia – Titans Veľké Kapušany: Barbara Kalán, Michaela Fedičová, Zsaklin Czap, Dárius Kočiš.

Súboje prebiehali od 10. hodiny a všetci reprezentanti mesta Veľké Kapušany sa vrátili domov s medailami.

Barbara Kalán získala 1.miesto do -50kg v disciplíne Kick light, 1.miesto do -50kg v disciplíne light contact ( 2 zlaté medaily)

Michaela Fedičová získala  1. miesto v disciplíne K1 do -70KG, 2. miesto v disciplíne Kick light do -70KG (1 zlato, 1 striebro)

Zsaklin Czap získala 3. miesto v disciplíne Kick light a 3.miesto v disciplíne light contact (2 bronzové medaily)

Dárius Kočiš získal 2. miesto v disciplíne Kick-light a 2. miesto v disciplíne light contact, v kategórii kadeti do 57 kg (2 strieborné medaily)

Do Veľkých Kapušian priniesli 3 zlaté medaily, 3 strieborné medaily a 2 bronzové medaily.

Tréner Ferdinánd Kočiš zhodnotil celkovú atmosféru súťaže a výkony svojich zverencov takto:

Atmosféra na takýchto súťažiach býva chaotická, vládne napätie, cítiť ako súťažiaci vyčkávajú, kedy sa konečne dostanú na rad. Patrí to k tomu a takáto atmosféra len posilní správnych športovcov.
Čo sa týka mojich zverencov, som zvyknutý, že na súťaže sú pripravení a podávajú skvelé výkony, takže dnešný výkon považujem za priemerný. Všetci sa ešte majú čo zlepšiť, celkovo som však spokojný.

Vyspovedali sme aj reprezentantov.

Barbara, čo sa odohrávalo v tvojej hlave – bojovníčky, keď si nastúpila zoči-voči protivníčke? Ako hodnotíš dnešný zápas? Bolo ťažké vyhrať?

Ahoj, v mojej hlave som mala iba jedno, že chcem zo seba dostať maximum, dať zo seba všetko, čo som sa naučila, byť čo najlepšia a bojovať z celého srdca. V ringu mi zápas zrušili, pretože som bola jediná v kategórii do -48 kg a táto skúsenosť mi bude chýbať, ale inak som sa cítila super. Prvý zápas som mala pod kontrolou jednoznačne ja, no v ďalšom bola súperka na mňa pripravená oveľa viac. Vedela som, že musím do toho dať všetko, aby som vyhrala.

Michaela, nevyzeráš ako bitkárka. Kde sa v tebe vzal vzťah ku kickboxu a ktorý úder bol pre teba najnebezpečnejší v dnešnom zápase?

Športovať som začala v klube Kalokagathia, keď som mala 13 rokov. Najprv som robila skoro rok crossfit a následne ma tréner presvedčil, aby som sa prišla aspoň pozrieť na tréning kickboxu. Veľmi sa mi toto bojové umenie zapáčilo a tak som začala trénovať a získavať prvé ocenenia, za čo patrí moja vďaka trénerovi a ľuďom v mojom okolí, ktorí mi pomáhali v príprave. V dnešnom mojom zápase som mala veľký rešpekt pred súperkou, ale nemôžem povedať, že som dostala nejaký tvrdší úder, ktorý by ma zranil, alebo nejako prekvapil. Bol to tvrdý zápas, ale zvládla som ho viac menej bez zranenia, ale musím povedať, že v mojom živote som mala pár ťažších a komplikovanejších zápasov, ale verím, že tých zápasov bude ešte veľa  a že budú pre mňa víťazné a bez zranenia.

Dárius, považuješ kickbox za agresívny šport? Povzbudzovali ste sa na dnešnom zápase s dievčatami navzájom?

Na prvý pohľad možno vyzerá kickbox agresívne, nie je to však tak. Podľa mňa je v tomto športe potrebná aj agresivita, tú ale mimo tréningov a zápasov neprežívame.
S dievčatami si navzájom fandíme a povzbudzujeme sa nielen na súťažiach, ale aj počas tréningov.

Zsaklin, ako hodnotíš dnešný zápas zo svojho pohľadu?

Bol náročný, ale ako každý jeden zápas priniesol nové skúsenosti. Aj po tomto zápase môžem povedať, že som sa veľa naučila od súperky a zároveň musím uznať, že ešte mnoho vecí potrebujem doplniť.

Kým tréner Ferdinánd Kočiš je pre mnohých občanov Veľkých Kapušian známou osobnosťou, o jeho zverencoch vieme iba málo.

Dievčatá Barbara Kalán, Michaela Fedičová a Zsaklin Czap sú študentkami Gymnázia vo Veľkých Kapušanoch, Dárius Kočiš je žiakom Základnej školy P.O.Hviezdoslava vo Veľkých Kapušanoch a pre všetkých platí jediné: Kým sú v súbojoch s kickboxermi draví a mnohým svojím súperom naháňajú strach, v bežnom živote sú pokojní a mierumilovní mladí ľudia s veľkým zmyslom pre spravodlivosť a férové hry.

Dňa 02.02.2019 zverenkyne trénera Ferdinanda Kočiša Barbara Kalán a Michaela Fedičová sa zúčastnia spolu s trénerom reprezentačného zrazu Slovenského zväzu kickboxu v ringových športoch, ktorý sa uskutoční v Košiciach v Slavia TUKE Budokan, kde sa budú pod vedením reprezentačných trénerov Slovenského zväzu kickboxu pripravovať na Slovak Open 2019 – International kickboxing tournament memorial of Ladislav “Doky” Tóth, ktorý sa uskutoční 15. – 17.2. 2019 v Bratislave.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov