PRÍBEH SLUŽOBNÍČKY (omediach.com)

Máte radi seriály? Rozhodne si nenechajte ujsť Príbeh služobníčky, ktorý ponúka každú sobotu Dvojka. Bol nakrútený podľa rovnomenného románu, ktorého autorkou je Margaret Atwood, kanadská spisovateľka, poetka, feministická a politická aktivistka a bol ocenený Zlatým glóbusom.

Príbeh sa odohráva v Gileáde. V krajine, ktorú vytvorili náboženskí fanatici prevzatím vlády v USA. Predstavuje divákovi svet, ktorý sa dostal do nesprávnych rúk a je ovládaný krutými vládcami. Nie je to seriál v ktorom je veľa dialógov, ale diváka vťahuje celkovou svojou atmosférou a poukazuje na to, ako bezcitne a bez ľútosti dokážu ľudskí jedinci ubližovať iným. Ukazuje to najhoršie, čoho sú ľudia schopní jeden druhému urobiť a nastavuje akési zrkadlo dnešnej spoločnosti.

„Mohol by sa Príbeh služobníčky naozaj stať? To už nie je tá správna otázka. Tá teraz znie – Deje sa to? Hľadáme nejaký dôvod na to, aby sme oddelili a izolovali tých, ktorí sú iní, ktorí by nemuseli zapadnúť? Dovolíme strachu, aby sme boli menej slobodní? Je šťastie, že tento seriál prišiel vtedy, keď to najviac potrebujeme, aby mohol vykričať to, čo každý deň leží pod povrchom a donútil nás to vidieť a počuť,“ napísala pre IndieWire kritička Liz Shannon Millerová.

Zdroj: omediach.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov