Splav rieky Latorica odštartovaný!

 

Dnes odštartovala letná športovo-turistická atrakcia, ktorú si môžu vychutnať všetci milovníci prírody – rieky Latorica a jej neprebádaných točivých zákutí, ktorí chcú tento pokojný región spoznať z kanoe, nie príliš náročnou vodnou cestou navštíviť mŕtve ramená, pozorovať vtáky v chránenom vtáčom území a potom v konečnom prístave vo Viničkách presadnúť na bicykel a cestou späť do Veľkých Kapušian spoznať a ochutnať príchute tokajskej oblasti.

V spolupráci so Zemplínskou oblastnou organizáciou cestovného ruchu a za účasti jej výkonného riaditeľa Patrika Cimpricha dnes pod vedením primátora PaedDr. Petra Petrikána, PhD. vyrazili na prvý splav zamestnanci mesta. Po krste kanoí šampanským nasadli a vydali sa na takmer 35 kilometrový splav. Keďže Latorica má pokojný tok, mierny prúd je vhodný na splavovanie pre rodiny s deťmi, začiatočníkov a všetkých tých, ktorí si chcú užiť ticho, pokoj a pokochať sa okolitou prírodou. Dnešný vodácky tím vyrazil ráno o 8:20 hod a predpokladaný príchod do konečného prístavu je poobede okolo 16:00 hod, takže ak plánujete vyskúšať tento splav aj vy, rátajte s tým, že to je program na celý deň.

Mesto Veľké Kapušany je medzi inými mestami a obcami v našej oblasti členom Zemplínskej oblastnej organizácie CR v Michalovciach, spoločne s ktorou za pomoci Nadácie EPH mesto zakúpilo kanoe a k nim potrebné príslušenstvo a bicykle. Tie môže široká verejnosť využívať už od štvrtka (14.7.2022) po kontaktovaní a dohode s Turistickým Informačným Centrom vo Veľkých Kapušanoch. (kontakt: https://www.vkapusany.sk/turisticke-inf-centrum.html)

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov