Mesto Veľké Kapušany odovzdalo ocenenia

Ocenenia Dobrovoľník roka za roky 2019, 2020 a 2021, Cenu primátora mesta a poďakovanie autorkám vianočnej pohľadnice mesta Veľké Kapušany odovzdali dnes vo Veľkých Kapušanoch.

Hlavným organizátorom podujatia bolo Mesto Veľké Kapušany.

Slávnostné odovzdanie ocenení moderovali : Agáta Babiak a Anita Tóth.

Krásu slávnostného popoludnia podporili svojimi vystúpeniami speváčka Laura Onušková a Miroslav Sýkora. 

Úvodné slovo patrilo primátorovi mesta Petrovi Petrikánovi, ktorý vyslovil poďakovanie ľuďom, ktorí sú príkladom a napĺňajú a nesú odkaz lásky, ktorá prevažuje nad sebeckosťou. 

“…aby zabrala tá časť spoločnosti, ktorá si ctí hodnoty. Množstvo nenápadných hrdinov. Potrebujeme vás, aby sme nestratili vieru v dobro,” povedal okrem iného primátor mesta.

Poďakovanie autorkám vianočnej pohľadnice primátora mesta

V úvode patrila hlavná rola dvom mladým dámam, autorkám vianočnej pohľadnice primátora mesta, Petre Uszkayovej a Boczán Anne Fruzsine.

                                                                         Petra

                                      Anna Fruzsina

Víťazné pohľadnice boli vybrané odbornou porotou spomedzi 163 kusov pohľadníc. Autorkám poďakovanie odovzdal primátor Peter Petrikán.

Ocenenie Dobrovoľník roka 2019, 2020 a 2021.

V rámci celého večera sa prízvukovali slová dobro, dobrovoľník a nezištnosť.

“Medzi ľuďmi vo Veľkých Kapušanoch ešte stále existujú ľudia, ktorí  majú to srdce na správnom mieste. Sú to ľudia, ktorí okrem toho, že chodia do práce, nájdu si čas aj na nezištnú pomoc. Často sa stáva, že práca dobrovoľníkov, nie je dostatočne ocenená. Vo Veľkých Kapušanoch to je dnes inak,” uviedla moderátorka Agáta Babiak. 

“Nagykapos Város az Év önkéntese egy rendezvény, egy cím ami célja hogy felhívja a figyelmet az önkéntességre, az önkéntes munkára, azokra akik méltók arra hogy felfigyeljunk rájuk.

Nagykapos Városa szeretné felhivni a szakemberek és mindanyiunk figyelmét az önkéntes munka fontosságára, és szükségére. De elsősorban azokra a személyekre akik úgy határoztak hogy segíteni szeretnének,” elmondta Anita Tóth.

Ocenenia dobrovoľník roka za jednotlivé roky získali pán Jozef Popčák, pán Ladislav Papp a pán Gejza Vargaeštok.

                            Jana Popčáková, Jozef Popčák

 

                             Gejza Vargaeštok a Silvia Pappová (MBK)

                                   Ladislav Papp

Cena primátora mesta

Počas slávnostného popoludnia boli ocenené aj mimoriadne osobnosti, ktoré konajú dobro v prospech spoločnosti a tých ostatných. 

Cenu primátora mesta získal Fazekas István a citarová skupina Fabotó a Erdélyi János Vegyeskar.

Laureátom ceny primátora mesta sa môže stať každý obyvateľ mesta Veľké Kapušany, alebo kolektív, ktorý vo svojom odbore prispel výnimočným spôsobom k dobru a blahu Veľkých Kapušian. Kandidátov alebo kandidátky na cenu vyberal priamo primátor mesta.

A díjjazott lehet bárki aki Nagykapos városának lakosa, vagy akár csoportok akik saját tevéenységi körükben kivételes módon hozzájurt nagykapos város szellemi javainak gyarapításához. A jelöktek közül a díjazottakat maga a polgármester választja ki.

V závere odzneli nasledujúce povzbudzujúce a motivujúce slová:

“…aby ste si čo najdlhšie udržali tú pozitívnu energiu, ktorú ste dnes večer okrem ocenení dostali a zároveň odovzdali. Aby ste si ten dobrý pocit, že si spoločnosť všimla a ocenila vašu prácu zachovali čo najdlhšie. To hovorím smerom k vám, laureátom a leureátkam dnešného večera. K vám ostatným mám podobné posolstvo. Aby sme si udržali dobrý pocit z toho, čo sme dnes popoludní zažili a aby sme si čo najdlhšie užívali aj ten pocit inšpirácie, ktorý si zo životných príbehov ocenených môžeme zobrať.”

Kívánjuk a díjazottaknak és az elismerést átadóknak hogy mindennapjaikat járja át az itt kapott pozitív energia. Az a felemelő érzés hogy közösségünk, látja, értékeli és elismeri munkájukat.

Hasonló üzenet hangzott ell a vendégek számára is: Ezek a különleges emberek életútjai szolgáljanak inspiráció ként. A ma délután kapott pozitív érzést őrizzük meg, vigyünk magunkkal.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov