Találkozás Simon Líviával a Lecsó-folkon

Nagykaposon a Fabotó citerazenekar megrendezésében újra sor került a Lecsó-folkra, ahol egyebek között gazdag népzenei műsorral kedveskedtek a kulturális élményekre kiéhezett nagykaposiaknak. Az idei XI. Lecsó-folk is tele volt sok kedves találkozással.
Ilyen volt az is, amikor Simon Líviával beszélgettünk egy kicsit – úgy sok mindenről, de főleg a készülőben lévő, jó minőségű fotókkal illusztrált szakácskönyvről, melynek receptjeit Simon Lívia személyesen szedi össze különböző bodrogközi településeken. A receptgyűjteményben lesznek majd modern receptek is, de a fő cél az, hogy a régi, még fennmaradt és mai napig ezek alapján készített ételek receptjeivel is megismerkedjünk. Előnyben a hagyományos 500 éves receptek lesznek, de mivel ezeknek a száma már véges, a könyvben helyet kapnak a modern vagy érdekes – különleges ételleírások is, mint az özvegybéles vagy  a hipp-hopp elkészíthető marlenka mézes sütemény.

A könyvben 100 recept lesz, és egy korrajznak lehet felfogni. Megtudhatjuk majd, mit főznek és esznek a bodrogközi emberek. Ami még különlegesebbé teszi a receptkönyvet, azok a gazdasszonyokról, konyháikról, konyhai eszközeikről és technikáikról, és maga a főzés folyamatáról készült fotók is.
Mi már alig várjuk, hogy elkészüljön és (nemcsak) főzés közben lapozgathassuk.

     

A részleteket hogy honnan jött a könyv ötlete a beszélgetés közben készült kisvideóban hallhatják itt:

Itt már korábban bemutattuk: https://www.facebook.com/493519474516698/posts/1086488775219762/

Ezeken kívül megtudtuk, hogy Simon Lívia nyaranta müvészeti tábort is szervez, ahol fiatal kezdő és a szakmában már jeleskedő művészek egyaránt együtt alkotnak, kirándulnak, sütnek-főznek és főleg ihletet találnak. Van olyan visszatérő táborozó is, aki résztvevőként kezdte, mára pedig már táborvezető. 
Meghívást kaptunk mi is a következő évre, amikor majd mi is kiélhetjük kreativitásunkat, de mint a NIMRÓD íjásztársulat aktív tagjai bemutathatjuk íjász tudásunkat is és a táborlakók szintén kipróbálhatják majd a nyilazást. 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov