VKPORT MÁ DVA ROKY, OSLAVUJEME!

Naša misia na ďalší rok je jasná! Budovať mosty spolupráce. Spájať, nachádzať riešenia vhodné a výhodné pre každého a nie naopak.

Keď sme vznikli, ring bol jasný. Priestor na sociálnych sieťach. My ale nechceme bojovať, pretože každá nedohoda, každé premrhané partnerstvo, každá neochota robiť na veciach spolu je stratená príležitosť. Povinnosťou nás, je robiť veci čo najlepšie pre spokojnosť ľudí. Všetkých ľudí a takou našou základnou mantrou do ďalšieho roku bude – Rúcanie bariér = súdržnosť = rozvoj.

Tak, ako som už raz písala! Nebojujme. Nechoďme cestou vojny, ani tej kultúrnej. Slovákov, Maďarov, Čechov, Rusínov, Rómov, Židov, Ukrajincov i Nemcov, ktorí žijú v našom meste poznáme. Poznáme sa navzájom. Máloktorý/maloktorá z nás má čistý etnický pôvod, pretože láska na to nikdy nebrala ohľad. Preto nemalo, nemá a nikdy nebude mať zmysel bičovať národnostné, nacionalistické alebo etnické vášne. I keď má naše malé mesto nedostatky, má aj veľa čestných, erudovaných, inteligentných a talentovaných ľudí, ktorí sa môžu spojiť a posunúť ho ďalej ešte viac. Je úlohou našej generácie nezabúdať na minulosť, poučiť sa z chýb, ktoré sa udiali, odmietnuť všetky nenávistné ideológie a budovať mierumilovné a slobodné spoločenstvo hrdých ľudí, ktorí sa nikde vo svete nestratia.

Nemáme noblesné vinárne s terasami, ale máme niečo iné. Pozdravy, úsmevy, otázky a odpovede. Poznáme sa, vieme sa pohádať, môžeme nesúhlasiť, ale vždy sa môžeme jeden na druhého spoľahnúť, keď treba. Pre toto sme vznikli. Pre naše mesto, pre ľudí v ňom. Za tie dva roky sme si prešli všetky tri kadečím. Tlakom z pozície moci, vyhrážkami, výsmechom, keď nás nazvali fekalportom, videami, kontrolami, ale dali sme to! Držme si palce a pracujme.

Ďakujeme za Vašu podporu, že nás čítate a HB vkport! To patrí aj Vám čitateľom.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov