Prišiel čas, aby sme sa kapušančania nanovo spojili. Pomôžme si pri testovaní.

Bez ohľadu na zmyselnosť, či nezmyselnosť testovania, ono bude. Či bude na všetkých  odberných miestach, to nikto nevie odhadnúť. Môže sa stať, že bude nedostatok zdravotného personálu…Dobrovoľníkov má mesto v zálohe, všetci vieme, že problém je so zdravoťákmi na celom Slovensku. Ak by šlo všetko tak ako je pripravené, tak by sme mali mať k dispozícií 10 odberných miest. Aká bude skutočnosť, závisí čisto len od zdravotných pracovníkov. 

Kráľovský Chlmec má k dispozícií 6 odberných miest, mesto Čierna nad Tisou 2 odberné miesta. 

Samozrejme, že vznikli k počtu obyvateľov, ale aj tak, 10 miest je fajn.

Čo je ešte fajn, že nie sú odberné miesta viazané na ulice, a ešte lepšie, že nie sú viazané na abecedný zoznam. Ten chaos, ktorý aj tak bude, by bol len a len väčší, naviac spojený s hádaním sa obyvateľstva. 

Iba si spomeňte, keď sa zapisuje u lekára a ten, čo nedôjde načas, príde neskôr a apeluje s tým, mňa už volali. Komu sa to z čakajúcich páči? 

Rozdeliť podľa ulíc, ako pri voľbách je nerozumné z dôvodu, že vieme, že niektoré okrsky sú veľmi vyťažené a niektoré zívajú prázdnotou. Takto by sa mohlo stať, že niekto, kto má záujem o testovanie, ale má smolu, že je pridelený k preplnenému okrsku nestihne testovanie. A inde by personál iba čakal, lebo by nemal v rade nikoho. Tiež mnohí beriete napr. rodičov a oni majú adresy inde. Budete stáť i pri jednom odbernom mieste i pri druhom?

Deliť podľa abecedy je najväčšia hlúposť. Vystáva problém v jednej rodine rozličné priezviská a nestihnete i tu, i tam. Oveľa závažnejším problémom by bol – ako vyššie spomenutý príklad u lekára. 

Nie všetci sú nezamestnaní, dôchodcovia, že majú more času a je im to jedno. Môžu byť ľudia v práci, môžu sa o niekoho starať, atď. Dať im časenku napr. od 7-9 hod. a on dôjde najskôr o 10, spôsobí problém v rade čakajúcich ľudí. 1. personál dovtedy bude čakať, kým uplynie vyznačená doba pre isté písmena priezvisk a ľudia budú čakať? Alebo pokračuje s ďalšou skupinou písmen? Príde človek, ktorý nevedel prísť vo vyznačenej dobe. Čo urobia ľudia čakajúci v rade? Prejavia súcit? Jasné, pustime ho dopredu, on už mal časenku? Myslím si, že nie. Žeby lietali nadávky, urážky, osočovanie. 

Nie netreba také veci živiť. Rozhodnutie, máš na výber je to najlepšie rozhodnutie, aké mohlo vzísť. 

  1. Vychytali sa komunity, čiže každý bude mať to ktoré odberné miesto bližšie k svojmu bydlisku.
  2. Alebo si môže vybrať, kde len chce.

Technicky Mesto poriešilo všetko najlepšie, ako sa dalo. Dokonca na oficiálnej FB stránke Mesta Veľké Kapušany a na webstránke www.vkapusany.sk budete mať aj tabuľku s odbernými miestami, kde bude každú hodinu napísaný počet čakajúcich.

AKO SA VIEME SPOJIŤ A NAVZÁJOM SI POMôCŤ?

Od vyslovenia myšlienky celoplošného testovania sme premýšľali ako vkport vie pomôcť ľuďom. Do úvahy sa museli brať obmedzenia, ktoré sú platné, čiže nikto sa nemôže medzi ľuďmi pohybovať hore dole. Možno by sa aj dalo, keďže predmetom činnosti OZ je spravodajstvo, ale vieme my, ako by to brala tá ktorá kontrola? Tiež byť na 10 odberných miestach nonstop, no kto by to zvládol, úprimne?

My sa ale stále vo chvíľach potrebných vieme zomknúť. Nie raz sme to dokázali. Preto Vám dávame možnosť, pomôžme – te, si navzájom a my to budeme sprostredkovať.

Ako?

Správy, fotky z radu, z odberného miesta, trebárs aj s certifikátom, dojmy z čakania: ako dlho sa čaká, v akých intervaloch sa posúvajú ľudia, ale aj videá môžete.

Keď budete na testovaní, dajte nám vedieť : ktoré odberné miesto, aká je čakacia doba. Môžete kľudne poslať fotky, alebo natočené video.

Budú 2 spôsoby. Pripnutý  vytvorený príspevok na sobotu, kde môžete vkladať do komentárov, tak isto potom v nedeľu. V komentoch si potom ľudia vedia pozrieť ako to vyzerá na jednotlivých odberných miestach.

Druhý spôsob, že nie v komente, ale do mesengeru nám pošlete vašu správu, reportáž. V tom prípade bude daný ako vždy najnovší príspevok na vkporte. Tento spôsob je prehľadnejší , nemusia hľadať v komentoch, ale vidia na stránke. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov