V. A trieda ZŠ POH Veľké Kapušany pomohla rodine v Afrike

Skutočné darčeky menia životy! ❣️

Vrátime sa do obdobia pred Vianocami :

Počas obdobia adventu sa žiaci 5.A triedy venovali téme charita na hodinách prosociálnej výchovy a informatiky. Žiaci pripravili prezentácie, pomocou ktorých predstavili rôzne charitatívne projekty a jednu známu osobnosť, ktorá pomáha ľuďom v núdzi. V rámci tejto aktivity sa žiaci venovali aj téme „chudoba vs. nadmerný konzum“ v kontexte globálneho vzdelávania.

Čo je globálne vzdelávanie? Prostredníctvom globálneho vzdelávania dochádza k zvyšovaniu povedomiu o globálnych témach ako sú napr. udržateľný rozvoj, globálne otepľovanie, ľudské práva a pod. Témy globálneho vzdelávania poskytujú priestor na zmenu postojov jednotlivca a posilňujú uvedomenie si vlastnej úlohy vo svete. Podporuje toleranciu, solidaritu a pochopenie problémov medzinárodných rozmerov. Globálne vzdelávanie motivuje mladých ľudí k zodpovednosti a vychováva ich smerom k osvojeniu hodnôt aktívneho globálneho občana.

Žiaci sa rozhodli, že podporia projekt „Skutočný darček“ a pomôžu tak chudobnej rodine v Afrike zakúpením živej kozy, ktorá predstavuje obživu pre túto rodinu.

Piataci venujú tento dobrý skutok všetkým zamestnancom a žiakom ZŠ POH pod stromček a tým by chceli každému popriať krásne a pokojné Vianoce!

Zdroj: zs-pohvk.edupage.org

18. mája 2020 p. učiteľka Annamária Krajníková oznámila prostredníctvom sociálnej sieti svojím žiakom radostnú správu – “Moja milá V.A. S radosťou vám oznamujem, že kozička z vianočnej charity dorazila ku svojim majiteľom. Nech sa jej darí.”

KOZY SI NAŠLI CESTU DO MJANMARSKA ?
? Skutočné darčeky v podobe kôz si našli svojich majiteľov v Mjanmarsku. Rodiny v dedinách Nagar Kywet a Zee Zar s nimi získali dôležitý zdroj obživy.

? V roku 2019 postihli tieto oblasti povodne, ktoré pripravili ľudí o živobytie v podobe farmárčenia. Títo obyvatelia pritom majú kvôli ozbrojeným konfliktom veľmi obmedzené podmienky na získavanie živobytia.

? Rozhodli sme sa preto pomôcť kozami zo Skutočného darčeka a do 25 domácností sme odovzdali 50 kôz. Vybrali sme pritom rodiny, kde žijú tehotné, dojčiace ženy alebo deti mladšie ako dva roky. Kozičky sme do dedín síce museli priviezť na loďke, ale nebojte sa – pochádzajú z Mjanmarska, od lokálnych chovateľov.

? Vďaka Skutočnému darčeku môžu teraz ich noví vlastníci predávať mlieko, zarobiť si peniaze a podporiť vzdelanie svojich detí, či zlepšiť svoje životné a zdravotné podmienky.

Skutočné darčeky menia životy! ❣️

Zdroj: skutocnydarcek.sk

foto zdroj : www.skutocnydarcek.sk/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov