Záchranná akcia kapušianskej sovičky. Štefánia a Nándy hrdinami dnešného dňa. Pretože ľudia si nielen pomáhajú, ale aj pomáhajú.

Dnes ráno mi napísala Štefania Iškyová Pavlínová, že počas rannej prechádzky so psíkom našla v parku  sovičku.

Nevieme, či zliezla na zem (môže byť, vraj sovičky tak robia a kŕmia sa hmyzom), alebo spadla, vypadla z hniezda.

Pani Števka nám napísala, nakoľko sa nevedela na koho obrátiť, ako pomôcť sovičke. 

Vrátila sa do parku a zavolala telefónne číslo 150, aby požiarnici mohli prísť a vložiť sovičku do hniezda. Žiaľ operátor prosbu zamietol, pretože na odporúčanie ornitológov treba nechať mláďa tam, kde vypadne, mama si ho vraj nájde.

Iná je situácia niekde mimo mesta, v lese, ale iná je v parku, kde sa prechádzajú so psami, alebo sa nájdu  ľudia aj so zlými úmyslami.

Nedalo to pokoja Števkinmu srdcu, vrátila sa aj poobede do parku. Sovička bola ešte stále na zemi a  bola určite hladná, lebo otvárala zobáčik. Mamička ju zo stromu strážila.

Rozbehli sme záchranársku akciu, pokúšali sme sa kontaktovať na koho sme si spomenuli, ale na potvoru, dnes nikto nebol doma.

Predsa len jeden. Ferdinand Kocsis, teda Nándy, tréner z Kalokagathie a poslanec MsZ.

Odišiel do parku a  sovičku vyložil na strom, aj keď poriadne poškriabaný, ale predsa šťastný. O zvyšok sa postará mama- sova.

 

Iba včera sme písali o vtákoch a dnes potreboval záchranu jeden v meste.

Skončilo to šťastne, každý bol spokojný.

A my ďakujeme, ako Štefánií ,tak Nándymu. 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov