“LIGA MAJSTROV” – súťaž o pohár primátora mesta Veľké Kapušany

Dňa 23. 10. 2019 sa v ZŠ P. O. Hviezdoslava odohrali zápasy Ligy Majstrov o pohár primátora mesta Veľké Kapušany.

Záštitu nad Ligou majstrov vo Veľkých Kapušanoch prevzal primátor mesta Veľkých Kapušian, Peter Petrikán.

Projekt Liga majstrov je dlhodobý projekt, do ktorého je zapojených sedem základných škôl – Základná škola P.O.Hviezdoslava Veľké Kapušany, ZŠ J. Erdélyiho s VJM Veľké Kapušany, Cirkevná Základná Škola Reformovanej Kresťanskej Cirkvi Vojany, Základná škola Istvána Dobóa s VJM Veľké Semence, Základná škola Čierna nad Tisou, Základná škola Kráľovský Chlmec, Základná škola Borša.

Tieto školy budú medzi sebou celý rok odohrávať zápasy. Finálny zápas Ligy majstrov sa uskutoční v júni. Víťazné mužstvo získa putovný pohár primátora mesta Veľké Kapušany a 1. cenu, ktorou bude sada dresov.

Liga majstrov, ako uviedol p. učiteľ ZŠ P.O.Hviezdoslava Martin Bačo (koordinátor projektu), je pokračovateľom projektu Zober loptu, nie drogy, do ktorého bola Základná škola P.O.Hviezdoslava dlhé roky zapojená.

Tento projekt, ako uviedol Damián Exner, riaditeľ neziskovej organizácie Zober loptu, nie drogy získaval za roky svojej/ich práce/aktivít desiatky, ba priam stovky priaznivcov, ktorí im pomáhali, zapájali sa doň a prispeli k šíreniu základnej myšlienky, s ktorou kedysi tento malý jednorázový turnaj začínal.

Po 15. rokoch tí, ktorí pracovali pre projekt Zober loptu a nie drogy si potrebujú vydýchnuť, zosumarizovať a zbilancovať to, čo bolo a preto, aby deti a mládež mohli ďalej pokračovať a vyplňovať voľný čas športom, riešenie v ZŠ P.O.Hviezdoslava, v spolupráci s Mestom Veľké Kapušany sa našlo.

Hlavní sponzori – Mesto Veľké Kapušany, Tesco, PK reality – spol. s.r.o.

Fotogaléria zdroj: vkapusany.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov