A SZENTÍRÁS VASÁRNAPJA

Minden évben szeptember utolsó vasárnapján az egyház a Szentírás vasárnapját ünnepli, ezzel felhívja a hívek figyelmét a Szentírás tiszteletére, olvasására, ismeretére.

Ezen a napon a katolikus közösségek a templomokban kiemelt helyre teszik a Bibliát, és hálát adnak Istennek azért, hogy a szent könyvnek köszönhetően megismerhetik a Teremtő elképzeléseit és akaratát, a helyes erkölcsi értékeket és alapelveket, eligazítást és erőt meríthetnek belőle életük egész folyamán, és bizonyosságot arról, hogy az ember öröklétre kapott meghívást.

A Nagykaposi hívek is így tettek ma. A vasárnapi szentmisén  ThDr. Száraz János, PhD esperes atya Gárdonyi Géza szavaival indította mai prédikációját: “Ez a könyv a könyvek könyve…”

Az Írás a Bibilába című vers valóban kifejezi azt, amit mi hívek érzünk, tudunk a Bibliával kapcsolatban.


Egyházközösségünk számos tagja saját Szentírását is elhozta, hogy a mai mise keretein belül ezekre szálljon áldás és azzal a szívmelengető érzéssel vihessék újra otthonaikba, hogy új lendülettel, átszellemültséggel lapozhatják a könyvek könyvét, amely mindíg válaszokat ad, és mindíg a megfelelő helyen nyílik ki, ha kérdéseinkre, az élet feladványaira visszajelzést keresünk.

források:
http://www.ktp.hu/kalendar/szentiras-vasarnap-szeptember-utolso-vasarnapja
ujember.hu/homiliavazlat-64/
https://karpataljalap.net/2016/06/22/gardonyi-geza-iras-bibliaba

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov