20.9.2019 piatok, teda zajtra- DARUJ ŽIVOT VTÁČEJ RODINE- DARUJ SVOJE SRDCE.

Drahí kapušančania, ktorí prinášate svoje srdcia na dlani pre naše mesto, máte možnosť ukázať jeho veľkosť aj zajtra .

Budete to práve Vy, ktorí prinavrátite nášmu mestu spevavce, ktoré prirodzene ubudli kvôli nášmu spôsobu života a môžete to urobiť úplne jednoduchých a zábavným spôsobom.

Prečo vtáčie búdky?    

Všimli ste si, že nejde o kŕmidlá? Veru nie, vyhotovovať budete vtáčie búdky na bývanie.

Myšlienka, podnet?

Priniesť, dať možnosť zahniezdenia rôznym druhom spevavcov v našom meste.

Prečo sa skloňuje číslo 40 ? 

Pretože ornitológ, ktorý zmapoval situáciu v meste zmapoval terén a zistil, že môžeme umiestniť 60 búdok Zatiaľ máme možnosť vyrobiť 40 a hneď ich aj umiestniť, takže preto konáme tak rýchlo. 

Čo je Vašou úlohou?

Prihlásiť sa.

Zajtra prísť medzi nás pred mestský úrad pod stan do tvorivej dielne. Všetko je predpripravené. Vy iba poskladáte búdku klincami a vymaľujete si ho, ako len chcete. Farby sú pripravené tiež, ale ak chcete, môžete si na výzdobu doniesť čo sa Vám páči, farby aké sa Vám páčia. Či bude Vaša búdka dúhová, či bodkovaná ako Granko, atď. je len a len na Vás.

Musím dôjsť na 14 :00 hod.? Som v práci, dieťa je v škole……..

Nie. Dielňa otvára o 14:00 hod., ale samozrejme, môžete prichádzať postupne. Tak ,aby ste stihli svoj domček vyhotoviť za denného svetla. Plánovaný čas ukončenia je 18:00 hod.

Báť sa, že to nezvládnete?

Kdežeeee. Absolútne nie.

Oteckovia, aj Vy naberte odvahu, hlásia sa mamičky a neboja sa zatĺcť zopár klincov a zobrať štetec do ruky. Ukážte, učte aj Vy svoje detičky potrebe ochrany životného prostredia. Nezabúdajte, každá aktivita v meste myslí na mladú generáciu.

Čo Vás čaká?

Okrem spoločnosti úžasných ľudí, lebo nimi všetci ste, ktorí prídete, FOTOSTÁNOK a príjemné prostredie . 

Už tu deti obdržia súťažnú kartu a prvú pečiatku k žrebovaniu o hodnotné ceny  na 27. 9.2019 veľkolepý druhý ročník akcie : Vyfarbime spoločne veľkokapušianske ulice. 

A úžasný pocit darovania domova vtáčej rodine.

Umiestnenie búdok.

Rúbeme stromy, vytvárame sterilné trávniky, zatepľujeme fasády. Aj to sú príčiny, prečo veľa vtákov prichádza doslova o domov nad hlavou. Nemajú sa kde ukryť, nemajú kde hniezdiť. Preto každá umiestnená vtáčia búdka je nesmierne potrebná.

Základ je správne búdku umiestniť a tak ochrániť vtáčiu rodinku pred predátormi ako sú mačky, alebo pred skazotvornými jedincami. Čiže umiestniť ich tak, aby sa vtáčiky cítili bezpečne. Vo všeobecnosti treba hľadať vždy tiché a pokojné miesta. Naše mesto má ale poradcov v tejto záležitosti.

Zajtra príde k Vám Hudák Ladislav,  OZ Zdravie a Šport, ktorý je spolutvorcom tejto krásnej myšlienky a  vo všetkom Vám pomôže.

27.9.2019 na akciu Vyfarbime spolu veľkokapušianske ulice príde  ornitológ a spoločne, ak  budete mať chuť byť pri tom, sa rozvešia prvý tucet búdok v mestskom parku.

Aj na túto časť akcie sa veľmi tešíme, okrem toho že má krásny myšlienkový základ, bude to predsa zábava.  Tak ako celý deň o ktorom Vám bližšie napíšeme .

Ďalšie búdky sa budú rozmiestňovať po akcii 27.9. s Lackom Hudákom a keď budete chcieť byť pri tom, všetko si dohodneme.

Takže šup- šup- prihlasovať sa ešte dnes, čas sa kráti a búdok ubúda.    Vidíme sa zajtra poobede.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov