Tartalmas nyár a mátyóci görögkatolikus egyház életében (felvidek.ma)

Az idei nyár a mátyóci görögkatolikus egyház életében eseménydús volt. Gyorsan repült az idő, de tartalmasan. Az összekovácsoltság, barátság mindig jelen volt egy-egy esemény során.

A nyarat egy családi nap megrendezésével kezdték. Kicsik és nagyok összegyűltek, közösen játszottak, beszélgettek, szórakoztak. Idén a máriapócsi zarándoklat is nyárra került, a községből autóbusz indult a pócsi könnyező Szűzanyához.

Az egyházközség kerékpártúrákat is szervezett a nyár folyamán. Jelenleg a hatodik túránál tartanak, összesen közel százkilencven kilométert tettek meg. Az úti célok közt szerepelt a szirénfalvai lengős híd, Ungpinkóc, Lakárd, Magasrév, Lelesz, Pólyán, Latorca.

Ezen alkalmak által a templomon kívül is formálják a közösségüket.

Nagyboldogasszony ünnepnapja alkalmából a templom búcsújára került sor. A hajagosi szentkép egyházról egyházra vándorol, Matyócra éppen ezen a napon hozták és egy hétig itt is maradt a templomban.

Az egyház község tagjai nemcsak sportolnak, de főznek is. A mátyóci falunap alkalmából az egyházközség részt vett a gulyásfőző versenyen, ahol be is zsebelte az első díjat. A sikeres szereplés után úgy gondolták, hogy az összeszokott csapat képviseltesse magát a nagykaposi Lecsófesztiválon is. A helyezés itt elmaradt, de a hangulat és az újabb barátságok nem.

Természetesen ezek csak a főbb események voltak a mátyóci egyházközség életében. Szerencsére volt keresztelő, esküvő, de sajnos temetés is.

Az élet körforgása elkerülhetetlen, de színesebbé bármikor tehető. Példaként szolgáljon mindenki számára, hogy közös összefogással bármely közösség építhető.

Forrás: felvidek.ma

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov