Majstrovstvá Európy v 3D lukostreľbe – MÁME MEDAILU!

Včera, v nedeľu sa v poobedňajších hodinách vrátili naši lukostrelci z celotýždňovej výpravy na Majstrovstvá Európy v 3D lukostreľbe, ktoré sa konali vo Varíne. Najúspešnejším členom družstva bol Dárius Kočiš, ktorý vo svojej kategórii získal druhé miesto a priniesol si domov hodnotnú striebornú medailu.
Prinášame vám rozhovor s mladým talentom, ako aj s ostatnými členmi výpravy, ktorí reprezentovali naše mesto.

Si skúsený strelec, chodíš na rôzne súťaže,  vyhrávaš miestne kolá, aj väčšie súťaže, táto však bola doteraz tá najprestížnejšia, akej si sa zúčastnil. Bolo to iné?

Dárius: Áno, pociťoval som väčší stres, trať bola náročnejšia, ale bavil som sa, celkovo som si súťaž užil.

Ktorý svoj lukostrelecký úspech považuješ za najväčší?

Dárius: Práve tento, ešte som sa takejto medzinárodnej, početnej súťaže nezúčastnil. Mal som veľkú konkurenciu a tak aj moje šance boli iné ako inokedy.

Ako sa vyrovnávaš s trémou, ako sa vieš sústrediť aby si podal dobrý výkon?

Dárius: Pomáha mi v tom rutina, súťažím od troch rokov, takže súťaže považujem za víkendový program. Lukostreľba, ktorej sa s rodičmi venujem je aj o prírode, niekedy poriadnych túrach po lesoch, horách a toto prostredie ma ukľudňuje, nepociťujem nejaký tlak že by som musel vyhrať.

Čo sa ti na lukostreľbe páči, prečo sa jej vlastne venuješ?

Dárius: Ako som už spomenul, lukostreľbe sa venuje celá moja rodina, súťažia aj moji rodičia. Je to taký náš životný štýl, takto trávime spoločný voľný čas. Páči sa mi to aj preto. Okrem lukostreľby sa venujem aj kickboxu a tieto dva športy sú celkom rozdielne. Možno aj preto sa mi lukostreľba páči.

 

Aj ostatní lukostrelci LK NIMRÓD Veľké Kapušany sa s nami o svoje dojmy z ME podelili:

Ako ste sa cítili, aké sú vaše dojmy z ME, čo sa vám páčilo, prípadne nepáčilo, čo vám táto skúsenosť dala?

Ferdinand Kočiš: Prostredie vo Varíne poznám, vedel som že trať bude naozaj krásna, taká, akú si každý 3D lukostrelec len môže priať. Som na dobrej ceste čo sa týka mojich výkonov, zlepšuje sa to a účasť na ME to aj potvrdila. Umiestnil som sa približne tam, kde som to aj očakával. Na takejto medzinárodnej súťaži (strelci prišli až z 11 krajín) je obrovská konkurencia, čo je obrovská výzva. Na toto som sa tešil.

Klaudia Szatmáriová: Na súťaž som sa veľmi tešila, trať splnila moje očakávania. Nezískala som medailu ale prišla som domov s novými skúsenosťami a zistila som, v čom sa treba zlepšiť. Budem viac trénovať a už sa teším na ďalšie výzvy, medzi nimi aj na Majstrovstvá SR túto jeseň.

Attila Bodnár: Cítil som sa veľmi dobre, trate boli dobré. Organizáciu celej súťaže zvládli slovenskí organizátori celkom dobre napriek tomu, že takúto veľkú súťaž organizovali prvýkrát, hoci stále je čo zlepšovať. Zažili sme nejaké negatíva práve kvôli nedostatkom, ale ja sa snažím pozerať na veci pozitívne, najbližšie to bude určite lepšie. So svojim výkonom som spokojný, samozrejme aj tu je čo zlepšovať. Celkovo ma to nakoplo, budem trénovať častejšie a aj na väčšie vzdialenosti. Doteraz sme takúto možnosť nemali a prejavilo sa to na výkone.

Mikuláš Pogány: Trate boli fakt vynikajúce, celú súťaž som si užil. Terén bol taký rôznorodý, že si všetci prišli na svoje. Je mi ľúto, že som sa nedostal do finále, chýbali mi len 3 body. Ešte aj počasie sa celkom vydarilo, takže všetko bolo fajn, získal som nové skúsenosti.

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov