Košický samosprávny kraj (KSK) opravuje cesty vo Veľkých Kapušanoch

V rámci projektu Košického samosprávneho kraja – Michalovce- Veľké Kapušany- Kráľovský Chlmec sú navrhnuté stavebné úpravy cesty II/555 ako aj komplexná rekonštrukcia mosta v Stretave 555- 003 (stavebný stav VI) .

Miesta realizácie Leles, Kráľovský Chlmec, Zemplínska Široká, Veľké Kapušany, Stretava, Pavlovce nad Uhom, Palín, Michalovce

Cesta bola postupne renovovaná a KSK systematicky investuje od roku 2005 do zlepšenia parametrov tejto cesty II. triedy, pričom boli využívané prostriedky vlastného rozpočtu, úverové zdroje Európskej investičnej banky, projekty PPP a tiež zdroje EÚ. V projekte, ktorý je k uvedeným aktivitám vo vysokej miere aditívny a synergický je nutné riešiť stabilizáciu cestného telesa v zosuvnom území pri vodnom toku Latorica (návrh konštrukcie vzišiel z inžiniersko- geologického prieskumu). Súčasťou rekonštrukcie cestného telesa je v niektorých úsekoch aj úprava nevyhovujúcich odvodnení, zosilnenie krajníc, rekonštrukcia priepustov, kompletná modernizácia dopravného značenia a dopravných zariadení (merače rýchlosti) , osadenie bezpečnostných prvkov- zvodidiel . Ako aj aplikácia moderných informačných systémov- meteostanica a ukazovateľ okamžitej rýchlosti v obci Zemplínska Široká. Zároveň budú v celej dĺžke komunikácie osadené tzv. kilometrovníky ktoré sú nevyhnutné z hľadiska priestorovej orientácie pri jazde na komunikácii a zlepšujú aj evidenciu výkonu zimnej a letnej údržby ako aj prácu záchranných zložiek.

Projekt rieši úpravu exponovaných zastávok napríklad v meste Michalovce pri SPŠT s aplikáciou prvkov ochrany pre peších (takmer 30 tis. cestujúcich ročne) . Zastávky v obciach Zemplínska Široká, Palín, Pavlovce nad Uhom a Veľké Kapušany.

Stretnutia so županom KSK s Rastislavom Trnkom, priamo na úseku, kde sa začali práce sa zúčastnil aj primátor mesta Veľkých Kapušian Peter Petrikán.

Práce sa začali dňa 07. augusta 2019 vo Veľkých Kapušanoch na ul. Veškovskej, kde opravili prvých 600 metrov cesty.

Dňa 09. augusta 2019 budú pokračovať na ul. Vojanskej, smerom od kaplnky na ul. Malokapušiansku.

22. júla 2019 sme  na základe tlačovej správy SITA citujúc košického župana Rastislava Trnku (nezávislý)  avizovali , že v letných mesiacoch sa má začať:

  1. oprava cesty mesta Veľké Kapušany
  2. ale aj oprava cesty , na ktoré získal kraj peniaze z Integrovaného regionálneho operačného programu z  Veľkých  Kapušian až po Kráľovský Chlmec. 
  3. Od vydania správy prešli iba 2 týždne a 7. augusta 2019 oprava začala na ul. Veškovskej pokládkou nového asfaltového povrchu. Čítajte viac na : dolnyzemplin.korzar.sme.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov