Ľudia, ktorí pomáhajú a zaslúžia si našu pozornosť – Veľké Kapušany

Na to, aby sa diali veľké veci, netreba stočlenný tím, ani milióny eur. Stačí pár ľudí, ktorých spája snaha meniť veci k lepšiemu, vytrvalosť a nadšenie pre krajšie Veľké Kapušany.

Mikuláš Lakatoš (KSS) a Václav Koky (OZ Boh je lásk)- občania nášho mesta, ktorí sa snažia robiť veci, ktoré majú význam pre život človeka v našom meste, vo Veľkých Kapušanoch.

Spolupráca týchto dvoch ľudí s mestom začala v dobe, keď sa podujali k revitalizácii pamätníku Padlých hrdinov Červenej armády.  

V tomto roku sa títo páni opäť spojili a rozhodli sa prispieť svojím časom, energiou a prácou ku krajšiemu mestu. Svoj nápad predostreli primátorovi mesta, ktorého potešila ochota týchto ľudí a nebolo potrebné byť mimoriadne kreatívnym, aby sa našlo miesto, ktoré mohli začať obliekať do nového šatu.

Rozhodli sa zrenovovať plot na cintoríne, alebo ako ho poznáme my, na starom cintoríne na Sídl. L.N. Tolstého vo Veľkých Kapušanoch na ktorom zanechal zub času svoje stopy.
Nemohli pracovať stále, pretože pán Koky je zamestnaný, ale pracovali vždy, keď mal voľno a počasie dovolilo. Veľký dôraz kládli aj na výber farby poteru, ktorý nebolo jednoduché vybrať, pretože poter nemal narúšať estetickosť prostredia.

Takto začínali:

Po pár týždňoch bol plot dokončený :

Dňa 15. júna 2019 odovzdali prácu a primátor im vyslovil poďakovanie:

P. Koky v novembri v roku 2018 kandidoval za poslanca do Mestského zastupiteľstva. Tým, že neuspel, nestratil chuť pracovať, práve naopak, aj tak si vyhrnie rukávy a dokazuje, že poslanecký mandát by si právom zaslúžil.

Prispieť ku krajšiemu životnému prostrediu nevytvára iba dobrý pocit, ale vytvára aj vzťah k priestoru, ktorý sa terminológiou obcí a miest označuje, ako verejný priestor, čiže priestor pre nás. Jeho vytvorením a skrášlením by sme sa mali zaň cítiť všetci zodpovední a preto Vás v závere tohto príspevku prosíme, aby ste sa nielen na cintorínoch, ale v každej časti nášho mesta pohybovali tak, ako keby ste sa pohybovali vo svojej predsieni a ak zistíte, že niekto koná inak, ako to bolo aj v prípade čerstvo natretého oplotenia na starom cintoríne, keď niekto vybral časť plota a nechal ho tak, oznámte to príslušným úradom, hoc aj anonymne, alebo nám napíšte a my to posunieme tam, kde sa to bude riešiť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov