Príďte sa previezť vláčikom – 26.6.2019 z Hlavnej vlakovej stanice na malú vlakovú stanicu

Zajtra, 26.6.2019 slávnostne, symbolicky vypravíme osobný vlak a nielen my. Slávnostného vypravenia sa zúčastní aj minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja – Arpád Érsek, vedenie nášho mesta.

Príďte medzi 14:15-14:45 na Hlavnú vlakovú stanicu do Veľkých Kapušian, ktorá sa nachádza na ul. Staničnej. Prečo píšeme, že kde? Pretože niektorí nevedia. Poznáme maminy, ktoré nevedia, kde je v našom meste Hlavná vlaková stanica. Poznáme aj detičky, ktoré nikdy na ozajstnom vláčiku nesedeli. Ukážte deťom odkiaľ vláčik odchádza, kam prichádza, nasadnime naň spoločne a prevezme sa na malú vlakovú stanicu, ktorá je na sídl. P.O.Hviezdoslava. Babky, dedkovia, vezmite vnúčatá na prvú symbolickú jazdu, stretnime sa a potešme sa spolu. Príďte sa previezť všetci, ktorí máte chuť a potešiť sa, že vlak je späť, pretože samozrejmé to nie je.

Vyzývame aj školy, škôlky, školské kluby, príďte.

Z neba, iba tak z ničoho nič, nespadol.

V decembri v roku 2012 zastavili osobnú dopravu na trati Bánovce nad Ondavou – Veľké Kapušany.

Celých 7 rokov trvalo, kým sa podarilo vrátiť osobné vlaky na trať Bánovce nad Ondavou – Veľké Kapušany. Vyjednávania, prosby, opätovné vyjednávania. Ak si niekto myslí, že stačili petície, ktoré sa v dávnej minulosti podpisovali, veľmi sa mýli. Nestačili. Bolo potrebné chodiť, prosiť, presviedčať a podarilo sa – po 7 rokoch nám vrátili osobné vlaky a od 9. júna premávajú.

Vidíme sa zajtra, my veríme, že vás neodradí ani horúčava, bude to zážitok.

Aký bude program upresníme v priebehu tohto dňa.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov