Tréningové ihrisko a “Lampáreň” vo Veľkých Kapušanoch. (názorový článok)

 Kde hľadať Lampáreň? Určite nie na sociálnych sieťach. 

Je na MsÚ, alebo u poslancov MsZ.

Kedy dospejeme?

Každý druhý týždeň opakujeme ako v škole, že ak nás niečo trápi, mám možnosť sa ozvať a priniesli sme aj niekoľko príspevkov o tom kde a akou formou máme hľadať pomoc. Nájdete to TU.

Na problémy máme zodpovedný okruh ľudí, ktorých si platíme. Či samotné mesto, alebo nami zvolených 12 poslancov.

Kontaktovať ich môžeme rôznymi spôsobmi. Ostáva iba viera, že raz dospejeme a nebudeme sa správať ako rozmaznané trucujúce deti, ktoré sa hodia o zem a čakajú na zázrak, že si ich zodpovední všimnú .

Flero.RU

Facebook ako všeliek na všetky bolesti sveta?

Je dych vyrážajúce správanie sa nás dospelých. Mám problém, žiadam nápravu a namiesto toho, aby som  to urýchlil a využil možnosti a spôsoby oznamovania, napíšem problém na Facebook spôsobom, že budem dookola omieľať, obviňovať, aj keď na Facebook sa nič nevyrieši.

A čakám.

Ako keby kompetentní, tí, čo vedia riešiť môj problém mali svoje noci prebdieť a hľadať, klikať, preklikávať sa  s otázkou, nemá náhodou niekto nejaký problém? Nielen detinské, ale aj smiešne. Uznajme si.  Sme hrdinami Facebooku, ale bojíme sa ozvať  na správnom mieste? Nasvedčuje to tomu. Potrebujeme namiesto seba hovorcov? Veď sme dospelí.

Posúvanie informácií zo skupiny do skupiny.  Prečo sa to deje?

Pretože ľudia sú zvláštni. Stále si niekto niečo myslí, väčšinou preto, lebo jedna baba povedala. A v tom je problém.  Dokonca si myslí, že keď si niečo myslí, tak to je tak a basta. Alebo zo zlomyseľnosti sa snaží  niekomu nahovoriť všetko možné. To je ten druhý prípad, horší.

Napriek tomu, že sa úplne stránime diskusných skupín, v ktorých sa nedeje nič plodného, okrem osočovania, vyplakávania, stále sa nájde niekto, kto v dobrej viere kopíruje, posiela veci do redakcie vkport.sk, mysliac si, že my sme tí správni, ktorí dokážu pomôcť. Omyl. A hrozitánsky. Nie sme mesto, nie sme poslanci.

Pomôcť dokážeme iba tak, ako by ste si mali pomôcť vy. Teda robíme presne to, čo by ste mali robiť vy, ak sa niekomu niečo nepáči, alebo má problém, ktorý chce riešiť.  Robíme to v ten istej línii,  akoby to mal urobiť ktokoľvek z vás. Ty, on, ona.  Čiže problém nenahlási kompetentným sťažovateľ, ale urobíme to namiesto neho – nich my.  Takú neplatenú  službičku.

Ale to nejde. Nejde to, aby sme namiesto niekoho robili servis a ohlasovaciu povinnosť. A od tejto chvíle aj jednoznačne odmietame.

Nevznikli sme z  dôvodu hlasnej trúby, nie toto je naše poslanie.  Nie sme hovorcami národa, nimi sú poslanci, ktorých sme si zvolili a ktorých si platíme. My sa vo svojom voľnom čase, prevažne po nociach , vo vlastnej réžií  snažíme spracovať správy, informácie z mesta.

 Čo sa stalo? 

Zase sa stalo, že nám, ale prečo prosím nám, posunuli informáciu, že je neskosené tréningové ihrisko a po cirkuse ostal neuprataný hnoj. Osoba, ktorej to vadilo bola upozornená inou osobou a kde nájde ľudí, ktorí problém vyriešia. Odpoveď bola, že niektorí poslanci jeho príspevok budú vidieť…

Keďže príspevok bol presunutý aj nám, postupovali sme tak, ako by mal postupovať ktokoľvek z občanov a nahlásili sme problém.

Takže na otázku : ,,Asi vedeniu mesta a ani poslancom nevadí žalostný stav tréningového ihriska?” poznáme odpoveď.

Kým o tom probléme nevedeli, nebol dôvod, aby vadil. Dôležité je ale vedieť, že sa o ňom nedozvedeli z FB stránky, ale vďaka nám, pretože sme ho nahlásili.  

Hneď potom, ako vedenie obdržalo od nás informáciu, začalo konať a už v prvý pracovný deň po nahlásení bolo všetko v poriadku. Samozrejme osoba, ktorá problém mala, túto skutočnosť, že sa to vyriešilo už prehliadla. 

Takže ešte raz – neriešte problémy cez FB. Sociálne siete neslúžia na oznamovanie problémov. Riešte ich tak, ako je potrebné a problém sa vyrieši hneď, ako to bude možné. 

A čo sa týka tréningového ihriska?

Bolo:

JE:

Apropo.

Na záver: Skúsme sa zamyslieť aj nad štýlom komunikácie. Útočením na zodpovedných aj poslancov nič nevyriešite, hlavne ak ste svoj problém nikde nehlásili. Nemôžete ich brať na zodpovednosť za niečo o čom nevedeli. Je to vaša vizitka. 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov