Všímajme si zmeny, dopravných označení.Riešenie dopravných situácií v meste Veľké Kapušany.

Východiskové riešenia v záujme bezpečnosti obyvateľov.

1. Zóna s obmedzeným státím pred Základnou školou P. O. Hviezdoslava
V záujme bezpečnosti žiakov ZŠ POH a z dôvodu zrýchleniu premávky Mesto Veľké Kapušany pristúpilo k obmedzeniu státia na priľahlých parkoviskách pred budovou ZŠ v dopravných špičkách, a to v pracovných dňoch od 7:00 – 8:00 hod a 12:00 – 16:00 hod.
Zastavenie v tomto čase je dovolené len na nevyhnutný čas potrebný na vystúpenie a nastúpenie do motorového vozidla. Dané riešenie je nevyhnutné z dôvodu rozsiahlych dopravných zápch. Mesto ďalej plánuje v danej lokalite vybudovať zástavkové pruhy pre autobusy hromadnej dopravy, ktoré by tiež prispeli k zrýchleniu dopravy.foto

2. Jednosmerná premávka pri obytnom bloku 16 na sídl. POH
V záujme bezpečnosti občanov mesta pristúpilo Mesto Veľké Kapušany k vytvoreniu jednosmernej premávky na vnútro sídliskovej komunikácií od novinového stánku pri bloku 16 na sídl. POH po najbližšiu križovatku v dĺžke 50m. Jednosmernou premávkou sa  zamedzí výjazd osobných automobilov do križovatkového priestoru ciest II/552 a III/3754, čím sa zvýši bezpečnosť a plynulosť cestnej dopravy v danej lokalite.

foto2

3. Jednosmerná premávka na obslužnej komunikácií pri Dome služieb na ul.Hlavnej
V záujme bezpečnosti občanov mesta pristúpilo Mesto Veľké Kapušany k vytvoreniu jednosmernej premávky od križovatky cesty II/552 s obslužnou komunikáciou pri Dome služieb súp. č.: 416 v dĺžke 60m. Šírka obslužnej komunikácie nie je postačujúca na parkovanie a obojsmernú premávku a z toho dôvodu Mesto Veľké Kapušany pristúpilo k zmene organizácie dopravy.

Jednosmerka_pri_DS.png

Zdroj: mesto Veľké Kapušany

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov