O trolloch, ktorí majú aj viac profilov a snažia sa mariť prácu vkport.sk

V stredu sme zaznamenali intenzívnejšie útoky tzv. internetových trollov .

Troll nie je vírus.

Je to choroba, závislosť. Dokonca identifikovaná aj v medzinárodnom merítku a pomenovaná. 

Pomenovanie internetoví trollovia dostali podľa svojho správania, pretože ich správanie vírus pripomína.

Ide teda iba o internetové pomenovanie ľudí, ktorí svojimi príspevkami obťažujú čitateľov. Nie sú pre vás ani nás absolútne nebezpeční. 

Čo robí taký troll?
Čaká a striehne (nudí sa, namiesto toho, aby pracoval), kedy môže úmyselne zverejniť nejakú poburujúcu myšlienku s jediným účelom – aby obťažoval čitateľov. V závese čakajú ,,jeho kumpáni,, alebo ich upozorní, že sa akcia začala a v tej minúte sa zlietnu ako supy. Čakajú na pokyn vodcu, aby frustrovaní nedostatkom odozvy na vlastnú osobu  upozorňovali aj na seba.
S trollmi je najúčinnejšie nepúšťať sa do debaty, aj keď ich snahou je debatu vyprovokovať, aby mohli špiniť, pretože iba v tom nachádzajú potešenie, keďže  prirodzenosťou trollov je rozvracať.  
Pri nich nepomáha zdvorilosť, ani snaha o konsenzus, pretože majú iba jediný cieľ. 
Obťažovať čitateľov.  
Niektorí trollovia kritizujú projekty, jeho pravidlá, správcov, alebo ciele projektu. Táto kritika často naberá formu obviňovania z vytvárania lobby či politických skupín, z organizovania kampaní, typicky zameraných na podporu určitého uhlu pohľadu  a podobných výrokov.      
Akonáhle sa správanie trolla frustrovaného nedostatkom odozvy vystupňuje do zneužívania cudzej stránky (ako včera našej), vandalizmu atď., je omnoho jednoduchšie ho eliminovať kvôli týmto prehreškom, pretože bez akéhokoľvek druhu okamžitej reakcie troll stráca uspokojenie, nevie, čo má robiť a tým sa zlikviduje efekt jeho príspevku. Poskytuje to čas ostatným pochopiť charakter výtržníkového správania, ktorými sú  programovo motivovaná zlomyseľnosť,  alebo zaujatosť .
Máme takých trollov aj my, ktorí sa správajú , ako keby vzduch, ktorý dýchajú závisel od ich intenzívneho písaného útoku. Takéto správanie vraj značí nedostatok sebavedomia.
 
VK/ nk port určite nebude  kŕmiť trollov k ich uspokojeniu.
Komentáre budeme mazať, po opakovaných obťažovaniach zakážeme im prístup na našu stránku. Samozrejme, vracajú sa pod falošnými identitami, niektoré z nich sme už odhalili, iné sa odhalia. Tiež budú zmazaní, zakázaní.
 
Nech sa uspokojujú na vlastných stránkach. 
Každý z nás má právo na svoj názor. Aj troll. Nech ho prezentuje u seba, na vlastnej stránke, nech nie je pásomnicou, cudzopasníkom a nepriživuje sa na cudzej práci. Má možnosť  vytvoriť si aj 10 webov a pracovať a nie ako my,  päť hodín denne, ale aj desať. Nik mu to neberie.
 
Obťažovať naších čitateľov nedovolíme. 
Stránka vk/nkport.sk je našou stránkou, financovanou z naších zdrojov. Obsahuje príspevky, na ktorých je potrebné pracovať v čase vlastného voľna.
Nepracujeme na princípe raz týždenne nahodím jednu fotografiu s výzvou  a vyjadrite sa.
Viete to aj vy a preto nám utešene rastie podpora z vašej strany.
Systematicky pracujeme na tom, aby sme vám priniesli všetko možné, čo sa len dá z nášho mesta a z každej oblasti. 
Napríklad sme zistili, že bola chyba, že žiadna práca, žiaden úspech nebol tlmočený verejnosti.
Zanedbal sa marketing a túto skutočnosť zneužila skupinka ľudí k predvolebnému rozvračastvu formou – mesto stagnuje a pod., aj keď vedeli opak. Za pokus to stálo.
Každý z vás má súkromnú face stránku a ani vy nestrpíte útoky, negativizmus na vlastnej stránke a vymažete príspevky.
Rovnako to urobil aj jeden troll v pondelok večer na svojej súkromnej stránke po zverejnení jedného príspevku. Po prvom negatívnom komentári príspevok zmazal. 
 
Navyše aj my, aj naši čitatelia a komentujúci sme chránení etickým kódexom. 
Aby sme vás ochránili od čítania obťažovacích rečí  a širenia hoaxov, ale samozrejme aj samých seba, riadime sa etickým kódexom.
Trollovia, nájdete ho kliknutím na  TU  : https://vkport.sk/o-nas/.
Bod  9 a 10 je určený  Vám.
 
Čitatelia, nič sa nemení, pokračujeme ďalej v našej práci a máme pre vás k tomuto momentu pripravených ďalších 13 rýchlých správ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov