Viktória Pappová sa pripravuje na OLYMPIÁDU ĽUDSKÝCH PRÁV -celoslovenské kolo, kde pôjde reprezentovať GVK a mesto Veľké Kapušany

Žije vo Veľkých Kapušanoch, je žiačkou 4. ročníka Gymnázia vo Veľkých Kapušanoch, je krásna, mladá, talentovaná, skromná a ambiciózna.

Toto výnimočné mladé dievča má na svojom konte množstvo úspechov. Vyberáme niektoré z nich:

29.11.2018 dostala pri príležitosti Dňa študentov ďakovný list od predsedu Košického samosprávneho kraja Rastislava Trnku.

07. 10. 2018 zabehla ako najmladšia účastníčka Košický polmaratón a z 1064 žien dobehla na 41. mieste.

Niekoľkokrát bola študentkou roka v Gymnáziu Veľké Kapušany.

Zúčastnila sa a získala pódiové umiestnenia na – Michalovskom polmaratóne, na Majstrovstvách  okresu a na Majstrovstvách kraja v cezpoľnom behu, na Behu  Kapušianskou pláňavou, na Košice Night Run a na mnohých iných bežeckých súťažiach.

Je členkou mládežníckeho parlamentu Veľké Kapušany Youth Parliament Copus a členkou Mestského bežeckého klubu.

Gymnázium Veľké Kapušany reprezentovala na týchto súťažiach – Olympiáda v Anglickom jazyku, Olympiáda ľudských práv, Mladý Európan a v športoch – basketbal, volejbal a atletika.

Vo štvrtok dňa 7.2.2019 reprezentovala Gymnázium Veľké Kapušany na súťaži Olympiáda ľudských práv, ktorá sa uskutočnila v Košiciach. Umiestnila sa na 6. mieste a postúpila na celoslovenské kolo, ktoré sa uskutoční 10-12.4.2019 v Omšení pri Trenčíne.

Povieš nám o čo v tej súťaži ide?

Olympiáda ľudských práv je zameraná na ľudsko-právnu problematiku a aktuálne politické dianie vo svete. Snaží sa priblížiť základné dokumenty zakotvujúce ľudské práva, osobnosti a organizácie, ktoré ich ochraňujú. Krajské kolo tvorí písomná časť, ktorá pozostáva z 25 otázok a ústna časť, kde sa ťahá jedna téza z 20. Tézy tvoria témy ako migrácia, terorizmus, ženské práva, práva detí a zdravotne postihnutých, právo na vzdelanie, či právo národov na sebaurčenie. Najlepší ôsmi postupujú na celoštátne kolo, kde okrem iného musia napísať úvahu a zaujať stanovisku na aktuálnu tému.

Pripravuješ sa nejako špeciálne?

Snažím sa čo najviac čítať články, počúvať správy a pýtať sa na názory rôznych ľudí. Okrem toho si vypracujem všetky tézy a prečítam aktuálne ľudsko-právne dokumenty. Veľa však závisí od všeobecného prehľadu a schopnosti reagovať na závažné otázky týkajúce sa ľudských práv. Najdôležitejšie je mať vlastný názor a vedieť si ho aj obhájiť.

Aké vlastnosti musí mať podľa teba študent, ktorý chce uspieť?

Snahu, vôľu a ochotu pracovať na sebe. Tiež je veľmi dôležité uvedomiť si svoje slabé i silné stránky a využiť ich. Za dôležité pokladám aj odvahu a sebaistotu.

Čo odkazuješ žiakom 9. ročníka, ktorí sa rozhodujú o tom, kam ďalej. Prečo GVK?

Naše gymnázium  poskytuje veľký priestor na zdokonaľovanie sa a sebarealizáciu. Ponúka kvalitné vzdelanie, ktoré sa dá neskôr využiť na ďalšie vzdelávanie na vysokej škole alebo v bežnom živote. Okrem toho ak má študent vôľu na sebe pracovať, naša škola ho v tom podporí. Vedomostné olympiády, športové súťaže a krúžky, kreatívne aktivity a výlety do zahraničia. To všetko ponúka naša škola. Výhodu vidím aj v tom, že je to blízko domova a máme tam príjemné rodinné prostredie, ktoré určite každý ocení.

Zdá sa, že tvoj deň má viac, ako 24 hodín.

Namotivuj našich čitateľov v piatich bodoch, vďaka ktorým môžu byť úspešní:

1.  Nebuď lenivý, pracuj na sebe a ver si, lebo ak chceš zmeniť svet, musíš začať od seba!

2.  Buď otvorený novým  možnostiam, vzdelávaj sa každý deň a hľadaj nové informácie, lebo to ti otvorí bránu do sveta!

3. Správaj sa k ľuďom tak, ako chceš, aby sa oni správali k tebe, lebo všetko čo dáš sa ti vráti!

4. Buď sám sebou, na nič sa nehraj, lebo tí praví ľudia ťa budú mať radi takého aký si!

5. Rozprávaj, cestuj, zabávaj sa a nezabúdaj si užívať každú chvíľku života! J

Top o Viktórii:

Životný vzor: moja mamka ?

Obľúbené jedlo: zelenina a čokoláda ?

Záľuby: všetky druhy športov, cestovanie, prechádzky v prírode, organizovanie a získavanie nových informácií

Hudobný žáner: rock z 80.rokov

Kniha: J.D.Sallinger – Kto chytá v žite

Film: Bohemian Rhapsody

Životné krédo: Všetko s mierou. (Hippokrates)

Napísali o nej – Rada mládeže Košického kraja:

Mládežnícki lídri z Košického kraja, s ktorými spolupracujeme na sebe makajú, aby išli príkladom nielen svojim rovesníkom ale aj svojmu okoliu. Jednou z nich je aj Viki, ktorá tento piatok dosiahla na 7. ročníku behu Košice Night Run v jej veku a v silnej konkurencii až neuveriteľný výsledok ?. Skončila na krásnej medailovej tretej priečke. Aby toho nemala málo zajtra spolu ostatnými kamarátmi z Veľkých Kapušian pod hlavičkou Mládežníckeho parlamentu Veľké Kapušany Youth Parliament Copus organizujú mládežnícku výmenu v rámci Erasmus +, pod názvom “Make human rights great again” kde hostia 40 účastníkov z 5. krajín. Blahoželáme k 3. miestu a držíme palce, aby ste zvládli aj výmenu.

Viki, ďakujeme za rozhovor, bolo nám cťou.

Vkport/nkport.sk drží Viki palce, praje veľa úspechov a ďalšie skvelé umiestnenia, o ktorých samozrejme vždy radi napíšeme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov