Toto je vec, ktorá je pre všetkých psychopatov úplne najpríznačnejšia. Žiť bez nej nedokáže ani jeden (interez.sk)

Dnes už vieme, že psychopati nie sú len zavretí v ústavoch či vo väzniciach, práve naopak – väčšina z nich žije slobodne medzi nami. Spoznať ich však nie je nemožné a pomôcť vám s tým môžu aj výsledky tohto výskumu. 

zdroj: interez.sk

Ako sa totiž na základe skenov a skúmania štruktúr mozgu psychopatov zistilo, je jedna vec, ktorej títo ľudia nedokážu odolať a sú na nej vyslovene závislí. Tušíte, o čo ide?

Nebudeme vás ďalej naťahovať, ukázalo sa, že psychopati sú absolútne závislí na odmenách. Túžia ich dosahovať za každú cenu a pre ich získanie sú ochotní urobiť prakticky čokoľvek.

Dokázalo sa totiž, že mozog psychopata uvoľňuje po získaní odmeny až 4x toľko dopamínu, ako mozog normálneho človeka, čo je naozaj obrovský rozdiel. Normálny človek si teda ani len nedokáže predstaviť, do akého omamného psychického rozpoloženia sa dostane psychopat, ktorý práve získal nejakú odmenu.

Dr. Joshua Buckholtz, hlavný autor štúdie, hovorí: “Podarilo sa nám zistiť, že práve závislosť od pocitu, ktorý nasleduje po dosiahnutí nejakej odmeny, je u psychopatov príčinou najproblematickejšieho správania.”

Autori štúdie tiež hovoria, že ako vieme, u psychopatov je jasne pozorovateľný nedostatok empatie a absencia strachu. Sú však presvedčení o tom, že aj príčinou týchto znakov psychopatie je práve závislosť na pocite získania odmeny.

Zdroj: interez.sk


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov