Mobily sú sedemkrát špinavšie ako záchodové dosky (pravda.sk)

Naše mobilné telefóny sú sedemkrát špinavšie ako záchodové dosky. Ak ich nosíme v koženom obale, je na nich dokonca 17-krát viac mikróbov.

Ilustračné foto

Zistila to štúdia spoločnosti zaoberajúcej sa hygienou Initial Washroom Hygiene, z ktorej cituje belgický denník Le Soir.

Porovnaním vzoriek zo smartfónov a WC sedadiel britská firma zistila, že telefóny priemerne obsahovali 1 479 kolónií baktérií, zatiaľ čo záchodové dosky len 220, teda sedemkrát menej. Ak je telefón uložený v plastovom obale, je počet mikróbov takmer rovnaký, ako keby prístroj žiadny obal nemal.

Mikróby sa na telefónoch koncentrujú, pretože s prístrojmi stále manipulujeme. Podľa štúdie z roku 2014 sme na telefón priemerne siahali 221-krát za deň a toto číslo sa od tej doby pravdepodobne ešte zvýšilo, domnieva sa Le Soir.

Nielenže na mobil stále siahame, my si ho najmä so sebou všade nosíme. Podľa štúdie si ho dvaja z piatich ľudí berú v zamestnaní na toaletu, kde sa to baktériami len tak hemží. Len jeden z piatich ľudí telefón po návrate z WC očistí.

Zvláštny hygienický obrúsok určený na čistenie mobilného telefónu zaviedlo už v roku 2016 jedno japonské letisko, informuje denník. Odborník na baktérie profesor Hugh Pennington z univerzity v škótskom Aberdeene ľuďom radí, aby pre istotu svoje mobilné telefóny nepožičiavali.

Zdroj: pravda.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov