Koniec pokutám za rýchlosť? Už aj Google vodičom povie, ak idú prirýchlo (pravda.sk)

Stačí chvíľa nepozornosti, ťažká noha na plyne a pokuta za prekročenie rýchlosti na seba nemusí dlho čakať. Google bude po vzore navigácie Waze upozorňovať na vyššiu rýchlosť v obci aj mimo nej. Zatiaľ však nie na Slovensku.

Ilustračné foto

Ak ste už niekedy dostali pokutu za rýchlosť, pravdepodobne ste si povedali, že nabudúce budete ostražitejší. V prípade, ak vám na cestách robia spoločnosť mobilné navigácie, na prekročenie rýchlosti vás sami upozornia. To isté platí aj v prípade navigácie v novších autách.

Používatelia populárnej online navigácie Waze sa s upozorneniami na vyššiu rýchlosť mohli zoznámiť už dávnejšie. Google so svojou mobilnou navigáciu však zaostával. Zameškaný vlak sa však pokúša dobehnúť a v týchto dňoch štartuje ostrú prevádzku upozornení na prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti v obci a mimo nej. Upozorňovať na rýchlosť bude Google zatiaľ len vodičov v Dánsku, Veľkej Británii a Spojených štátoch.

Ďalšou novinkou v Mapách Google sú upozornenia na rýchlostné radary. Ak sa budú náhodou nachádzať na ceste, ktorou sa vodič vybral, v spodnej časti obrazovky sa zobrazí upozornenie. Ani táto funkcia ale zatiaľ nebude dostupná v krajinách strednej Európy. Vyskúšať si ju môžu vodiči vo Veľkej Británii, Spojených štátoch, Austrálii, Rusku, Brazílii, Mexiku, Kanade, Indii a Indonézii.

Zdroj: pravda.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov