AZ ANYA NÉLKÜL NEVELKEDŐ GYERMEKEK NAPJA

Tegnap az édesanyákat köszöntöttük – kedves szóval, öleléssel, szívhez szóló versekkel, énekekkel, illatos csokrokkal… Nem csak május első vasárnapján érzünk hálát, igaz szeretet, tiszteletet. Az év minden napján így érzünk, mégis legalább egy nap megpróbájuk mindezt valahogy kifejezni is, és bár sem versbe, sem virágcsokorba nem tudjuk “belepréselni” mindazt amit érzünk, őszintén köszöntjük meghatódott anyukáinkat, mamáinkat, nagyijainkat, dédijeinket.
Nem mindenki ennyire szerencsés. Sokan vannak a világban, akik anya és az anyai szeretet, törődés nélkül kénytelenek felcseperedni, boldogulni  a világban.

AZ ANYA NÉLKÜL NEVELKEDŐ GYERMEKEK NAPJÁt a nevelői közösségek Nemzetközi Szövetségének magyar tagszervezete, a Nevelőotthonok Magyarországi Egyesülete kezdeményezésére először 1990. május 7-én rendezték meg. Azóta az anyák napja utáni hétfőn rendezik meg. Azokról szól ez a nap, akiknek mivel anya nélkül nőnek fel, hiányzik életükből az egyik legfontosabb kötelék és szeretet-forrás, amely csak részben pótolható, de sohasem helyettesíthető.

Az idén május 3.-ára eső napon (mozgó ünnep)  gondoljunk azokra a gyermekekre, akiknek hiányzik az anyukájuk, és talán az apa egyedül neveli őket. Gondoljunk ezekre az édesapákra is, hiszen megérdemelnek minden elismerést és tiszteletet.  Ez a nap nekik és róluk szól, ma nekik nyílik a virág és nekik szól a vers.
Ha ismernek olyan gyermeket, aki az anyja nélkül nevelkedik, vagy apukát, aki egyedül neveli gyermekét, figyeljen – feigyeljünk oda rájuk jobban és segítsünk nekik!

Forrás:
www.jelesnapok.oszk.hu
www.pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov