BLUE MONDAY

alebo najdepresívnejší deň v roku…

Vedeli ste, že dnes je najdepresívnejší deň v roku, ktorý sa vo svete nazýva Blue Monday?

Modrý (smutný) pondelok – takto sa označuje väčšinou tretí januárový pondelok a vraj to niekto vypočítal vedecky, matematicky, so vzorcami, v ktorých sa zohľadnili aj faktory ako počasie, zadlženosť, čas ktorý uplynul od Vianoc, čas ktorý uplynul od nášho zlyhania dodržať novoročné predsavzatia, nízke úrovne motivácie a akčnosti na začiatku roka. Tento výpočet však platí len pre severnú hemisféru našej planéty. Na internete sú dostupné rôzne vzorce na tento výpočet – je neuveriteľné že fakt existujú.

No a prečo to tu spomíname? Neverili by ste koľkí v našom okolí trpia či už miernejšou, alebo vážnejšou formou depresie. Mnoho ľudí v našom bezprostrednom prostredí sa trápi stavmi smútku, skľúčenosti, depresie. Nie vždy je ľahké alebo možné takýto stav rozpoznať, v každom prípade však znamená, že človek, ktorý takýmto stavom trpí, naozaj trpí a potrebuje pomoc. Rozhliadnite sa vo svojich “osobných kontaktoch” a ak si myslíte, že niekto pomoc potrebuje, poskytnite mu ju. Niekedy stačí už aj to, že si smútok všimnete. Nepodceňujte depresiu, môže mať naozaj vážny dopad na mnoho oblastí života.  Existuje pomoc, ponúknite – využite ju.

A aby sme túto tému neuzavreli v takejto depresívnej nálade, existuje aj výpočet najšťastnejšieho dňa. Každý rok sa síce mení a vychádza na iný dátum, niekedy medzi 21. a 24. júnom. 
Oficiálne je ním však 20. Marec – Medzinárodný deň šťastia, navyše to bude piatoček. Tak si už teraz môžete robiť plány, tešiť sa na tento deň. Veď ten najdepresívnejší máme dnes za sebou, čakajú nás už len pekné, dobré a pozitívne dni 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov