SVETOVÝ DEŇ SPORENIA

Vedeli ste, že dnes 31. októbra je Svetový deň sporenia?
Kto by nechcel mať nejaké úspory, no mnoho ľudí na sporenie nemyslí, považuje to za nezvládnuteľné alebo nemožné. Život je už raz taký, stále nás prekvapia nejaké výdavky, ale verte – neverte, aj keď v malom, ale sporiť sa dá 🙂
Je veľa techník a spôsobov ako sporiť (a nielen v tento jeden deň v roku).
Vždy je dobré začať hneď. Neodkladať to na nasledujúci pondelok, alebo začiatok budúceho mesiaca, ako to bežne robievame s diétami, objednaním sa u zubára a podobne. Začnite hneď teraz, ako dočítate tento článok! Stanovte si reálnu hranicu, povedzme 20 centov denne, alebo 5 € mesačne… Nerozmýšľajte v stovkách alebo tisícoch, to sú pre nás bežných smrteľníkov nereálne sumy. Ak si však predstavíte, že oželiete 5 € mesačne, odložíte si ich do prasiatka, a celý rok sa budete správať disciplinovane, po roku odkladania si pred Vianocami ku darčekom prilepšíte o 60 €. A to už je celkom pekná sumička, nemyslíte? Samozrejme musíte sa držať aj pravidla, že do prasiatka budete iba vkladať. Ak vám vyskočia nejaké nečakané výdavky, musíte na prasiatko zabudnúť – akoby neexistovalo. Veď neexistovalo ani doteraz a museli ste si poradiť bez neho. Tak nech je to tak aj teraz. 
No a keď dosiahnete svoj cieľ – či už konkrétnu sumu, alebo termín, do ktorého ste sporiť chceli, môžete si užívať odmenu za svoju výdrž.
V tento deň by sme si ale mohli spomenúť aj na tých, ktorí nielenže nedokážu nič našetriť, ale kvôli zlej finančnej situácii majú problém zvládnuť bežný deň. Bohužiaľ vo svete je veľa ľudí, ktorí zaspávajú hladní, hrozí im strata domova kvôli neschopnosti platiť účty a riešia naozaj nezávideniahodné situácie práve pre nedostatok peňazí. Či si už za to môžu sami, alebo sa do takejto situácie dostali bez vlastného zavinenia, potrebujú pomoc. Aj v našom meste sa nájdu rodiny, ktoré čelia takýmto výzvam. 
Práve kvôli nim a pre nich Občianske združenie Zodpovední občania mesta Veľké Kapušany (vkport.sk), pod záštitou primátora mesta Veľkých Kapušian, Úradu práce sociálnych vecí a rodiny v Michalovciach a Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Michalovciach vyhlasuje v období od 08.11.2019 do 22.11.2019 dobročinnú charitatívnu zbierku.
Pozrite si tu: https://vkport.sk/2019/10/29/zbierka-pre-tych-ktori-su-na-nu-odkazani-vo-velkych-kapusanoch-od-8-11-do-22-11-2019/
Ak vás táto akcia oslovila, pridajte sa k nám a ukážte svoje Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt heart
Pomáhať je dobré.

 

 

Zdroje:

https://news.tradimo.com/how-do-you-save-money-for-trading/

https://www.vectorstock.com/royalty-free-vector/human-hand-depositing-coin-in-a-money-piggy-bank-vector-15088776

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov