VEĽKOKAPUŠIANSKÍ LUKOSTRELCI NA MAJSTROVSTVÁCH SLOVENSKA 2019

Tento víkend prebehli MSR v 3D lukostreľbe v Hornej Vsi.

Naši lukostrelci z LK NIMRÓD VK sa tiež zúčastnili. Piati najodhodlanejší členovia sa vybrali na dvojdňovú skúšku svojich schopností. V sobotu – v prvý súťažný deň sa strieľalo na dvoch rôznych tratiach, doobeda polovica všetkých účastníkov (z cekových približne 230) strieľala na jednej z dvoch tratí a poobede sa prestriedali s druhou polovicou súťažiacich. Takto si každý strelec svoje povinné dve kolá odstrieľal na každej z tratí. V nedeľu – na druhý súťažný deň sa na základe výkonov z prvého dňa strelci prerozdelili do skupín a doobeda sa strieľalo tretie kolo už len na jednej z týchto tratí, ktorú organizátori samozrejme upravili, aby nebola rovnaká ako v predchádzajúci deň. Prostredie bolo nádherné, členitý terén bol výzvou  a zároveň krásnym zážitkom, no a počasie bolo ako na objednávku. V najpočetnejších skupinách sa potom poobede ešte strieľalo finále, do ktorého sa dostane najlepšia šestka strelcov v danej kategórii a tu sa buď potvrdí doteraz získané poradie, alebo kde je to nerozhodné, či rozdiel je len bod-dva, tak sa určí to konečné a nemenné poradie.
Do finále sa prebojoval Miki Pogány na treťom mieste, nakoniec sa mu však toto miesto obhájiť nepodarilo, skončil na štvrtom mieste a o medailu ho pripravili len 2 body, o ktoré bol tentoraz jeho súper lepší. 

Miki Pogány strieľa finále (vľavo)


Majstrovstiev SR v 3D lukostreľbe 2019 sa za LK NIRÓD VK zúčastnili títo strelci:

Dárius Kočiš – 1. miesto – MAJSTER SR SLA 3D 2019 / CU kadet muži

Klaudia Szatmáriová – 1. miesto MAJSTERKA SR SLA 3D 2019 / CU senior ženy

Alica Kočišová – 2. miesto VICEMAJSTERKA SR SLA 3D 2019 / CU senior ženy

Ferdinand Kočiš a Mikuláš Pogány tentoraz skončili bez medailí.

Tréningy však nekončia, už túto sobotu sa strelci chystajú na ďalšiu súťaž, tentoraz to bude SLOVENSKÝ POHÁR SLA 3D 2019 – 8. kolo a zároveň finále.
Dúfajme že tentoraz už všetci zdraví a fit zabodujú 🙂

 
Dárius na stupienku víťazov
 
 
Klaudia a Alica – vtipkovanie na stupienku víťazov 🙂
 


 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov