Kvalifikácia Euro 2020 – Martin Jakubko – bývalý hráč slovenskej futbalovej reprezentácie poskytol rozhovor pre vkport.sk

Dňa 21.marca 2019 o 20:45 hodine sa odohrá na štadióne Antona Malatinského v Trnave prvý kvalifikačný zápas o postup na Euro 2020:

Slovensko – Maďarsko

Reprezentačný zraz slovenských sokolov sa začal včera, 17. marca 2019. Hráči slovenskej futbalovej reprezentácie sa postupne schádzali v Šamoríne v X Bionic Sphere, kde ich vítal tréner Pavel Hapal a celý realizačný tím.

Ako zápas dopadne, zaujíma aj nás. Oslovili sme bývalého hráča slovenskej reprezentácie Martina Jakubka, ktorý bol známy aj pod prezývkami kubo a tank a za Slovenské národné futbalové mužstvo odohral 41 stretnutí a strelil 9 gólov.

Ako vidíš šance Slovenska, ktoré je pasované do role favorita zápasu?
V prvom rade si myslím, že to bude ťažký a náročný zápas, víťaz nie je jednoznačný, lebo aj maďarské mužstvo je silným mužstvo. Víťaz jednoznačný určite nie je a nepasujem v tejto chvíli Slovensko do role favorita zápasu.

Poznáš nomináciu Maďarska? Aký máš názor na ich hru?
Musím sa priznať, že nepoznám celú nomináciu a všetkých hráčov. S niektorými som sa stretol v Rusku, ale poznám ich hru a maďarské mužstvo hrá podľa toho, akú majú náladu a formu nosní hráči z mužsta. Nechcem špekulovať, pretože ich nemám zmapovaných, ale úroveň tých, ktorých poznám ako napríklad Balázs Dzsudzsák, alebo Péter Gulácsi sú rozhodne na rovnakej úrovni ako naši hráči.

Čo si myslíš o slovenských fanúšikoch? Bude vypredané?
Slovenskí fanúšikovia sa musia naučiť fandiť. Sú kritickí a nároční a sú to fanúšikovia úspechu. Samozrejme majú právo byť aj nároční, aj kritickí, ale podporiť vedia iba vo chvíľach, keď sa darí. Vtedy dokážu zmobilizovať svoje sily, vedia sa spojiť, ale v prípade neúspechu sa mnohí odvracajú a čo sa týka zápasu s Maďarskom, myslím že bude vypredané. Podľa posledných informácií, ktoré mám bolo predaných 12000 lístkov, ale do zápasu ich môže byť aj o 5000 viac, čiže kapacita štadiónu Antona Malatinského v Trnave by mala byť naplnená a okrem fanúšikov zo Slovenska príde určite aj mnoho fanúšikov z Maďarska.

Ako vidíš generačnú výmenu hráčov v reprezentácii, môžeme byť pri tom všetkom úspešní?

Výmena je veľká a som presvedčený, že sa dotkne celého herného systému ale aj samotného mužstva, pretože odišlo veľa hráčov z reprezentácie odišli skúsení hráči, skúsení futbalisti, ktorí národné mužstvo výkonnostne držali posledných šesť až osem rokov. Určite sa to dotkne celého organizmu. Hráči, ktorí nastúpia sú dobrí, talentovaní, chytajú sa šancí, ale uvidíme, ako sa chytia šance v reprezentácii a ako sa ich forma odzrkadlí na celom organizme mužstva, lebo kolektív v reprezentácii funguje tak, ako sú naladení jednotlivci v ňom.

Tvoj tip na výsledok?
Prajem im, aby zápas zvládli a želám si výsledok 3:0, verím, že zápas zvládnu. Budem tam.

Martinovi Jakubkovi redakcia vkport.sk ďakuje za rozhovor a 21. marca sledujeme zápas slovenskej futbalovej reprezentácie s maďarským národným mužstvom aj my.

Martin Jakubko – sa narodil 26.februára 1980 v Chminianskej Novej Vsi.
Je bývalý slovenský futbalový reprezentant, odchovanec prešovského futbalu a pôsobil v týchto kluboch:

1999-2003
20012002
20042006
20062008
20082009
20092010
2010
2010
2011
20122015
20152017
2017
Tatran Prešov
→ Bukocel Vranov (hosť.)
Dukla Banská Bystrica
Saturn Ramenskoje
→ FK Chimki[1] (hosť.)
FK Moskva
Saturn Ramenskoje
Dinamo Moskva
Dukla Banská Bystrica[2]
Amkar Perm
MFK Ružomberok 
Chminianská Nová Ves

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov