24. september

Deň, keď sa okrem iného oslavuje a pripomína Európsky deň agrobiodiverzity,  Svetový deň srdca, Deň stylistov mihalníc. 

Európsky deň agrobiodiverzity poukazuje na problém, ktorý naša planéta rieši každý deň – Aký je dopad vyhynutia rastliny na život na Zemi? Veľký. Na Slovensku je ohrozených približne 30% druhov. Úsilie je zamerané predovšetkým na zachovanie ohrozených hospodárskych zvierat a rastlín. 
Jednotlivé rastliny vytvárajú určitý ekosystém a tieto ekosystémy sú navzájom na seba naviazané. Ak z neho vypadne čo i len jedna zložka, negatívne sa tým ovplyvnia zložky ďalšie. Mnohé rastliny sú živné rastliny pre veľké množstvo hmyzu. Ak zmizne zo systému jeden druh hmyzu, to ovplyvní opäť nejaký iný druh hmyzu. 
No a aby sa zachovala rovnováha, treba sa sústrediť na zachovanie rôznorodosti podmienok a foriem života na Zemi.

Svetový deň srdca upozorňuje na potrebu prevencie pred srdcovocievnymi ochoreniami a zvýšenie povedomia o nich. Síce sme sa stretli s rôznymi dátumami na pripomenutie si tohto dňa, myslíme si však, že je dôležité myslieť na zdravie našich sŕdc každý deň.  Srdcovocievne ochorenia a cievna mozgová príhoda každoročne zapríčiňujú smrť viac ako 17 miliónov ľudí. Toto číslo je tak alarmujúce, že je naozaj na mieste zamyslieť sa, či je to naše ♥ v poriadku a ako mu vieme a môžeme pomôcť.
Sds.jpg

Deň stylistov mihalníc je novinkou. Tak, ako radi oslavujeme každý deň to, že vyzeráme úžasne, zaslúžia si pripomienku aj tí, ktorí sa o náš výzor starajú a ktorí nám naše mihalnice skrášľujú. Tak ak máte mihalnice upravené aj Vy, poďakujte svojej stylistke hashtagom #lashstylistsday na sociálnych médiách a pochváľte sa peknou fotkou svojho zvodného pohľadu 🙂
Eyelash Extensions: How Long Do Eyelash Extensions Last?

Tiež v tento deň v roku 1991 vydala skupina NIRVANA svoj legendárny album NEVERMIND. A keďže dnes je aj dňom sŕdc a tento album je moja srdcovka, dávam Vám sem link na celý album: https://www.youtube.com/watch?v=Qp4q15BDQ5c 
Amazon.com: GB eye Nirvana Nevermind Poster: Prints: Posters & Prints

Zdroj:
https://www.daysoftheyear.com/days/lash-stylists-day/
https://sk.wikipedia.org/wiki/24._september
https://dobrespravy.jednoduchyzivot.sk/24-9-europsky-den-agrobiodiverzity-2/
http://www.tvojesrdce.sk/article/40–svetovy-den-srdca
https://www.amazon.com/GB-Eye-Nirvana-Nevermind-Poster/dp/B00ALU40FU
https://prestudentovspu2.wordpress.com/tag/agrobiodiverzita/
https://www.webnoviny.sk/kalendar-udalosti-zdravotnictvo/tb-svetovy-den-srdca/
https://www.thecut.com/article/how-long-do-eyelash-extensions-last.html
http://powerthoughtsmeditationclub.com/home-slides/do-your-practice-and-all-is-coming/heart-earth/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov