Slovenská špecialita. Budeme mať nepoužiteľnú diaľnicu(aktuality.sk)

Štvorprúdová cesta medzi Košicami a Bratislavou je v nedohľadne. A vynoril sa ďalší problém.

Dokončenie diaľnice D1 z Košíc do Bratislavy je stále v nedohľadne, keďže ešte vôbec nevedno, kedy sa začne s budovaním náročného úseku Turany – Hubová s päťkilometrovým tunelom Korbeľka.

Problém sa navyše vynoril aj v tuneli Višňové na budovanom úseku Lietavská Lúčka – Dubná skala. Keď vysvitlo, že víťaz zákazky výrazne spomalil tempo prác, na miesto v decembri vyrazil premiér Peter Pellegrini.

Aká je aktuálna situácia?

„Zhotoviteľ aktuálne na stavbe vykonáva práce v tuneli s obmedzenými kapacitami (denná smena cca 20 pracovníkov a nočná smena 12 pracovníkov). Práce mimo tunela prebiehajú na 4-5 stavebných objektoch s cca 35 pracovníkmi,“ priblížila pre Aktuality.sk Národná diaľničná spoločnosť.

Diaľničiari spoločne so stavebným dozorom upozorňujú staviteľa na poddimenzované kapacity na pravidelných pracovných rokovaniach. No víťaz zákazky vraj opakovane oznamuje, že nie je v jeho možnostiach zvýšiť nasadenie na stavbe.

Problémy v tuneli Višňové a očakávané meškanie výrazne zasiahnu aj ďalší úsek „slávnostne poklepaný“ niekdajším ministrom dopravy Jánom Počiatkom.

Viac vo videu s titulkami na začiatku článku.

Zdroj:aktuality.skhttps://www.aktuality.sk/clanok/665409/slovenska-specialita-budeme-mat-nepouzitelnu-dialnicu/?AT=wgt.hp_hp-najcitanejsie-3hod.c.x…A.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov