Predstavujeme mestský športový klub Kalokagathia.

,,Športovať je zdravé a nie je to otrepaná fráza. V  posilňovni ( vo fitku, v klube) sa dajú totiž robiť aj iné veci, než len nakladať činky,,

Obyčajný deň očami obyčajnej ženy. Alebo: Čo sa deje u Nándyho?

Keď sa povie telocvičňa,  väčšine z nás  pred očami prebehnú  kocky  ,skladačky obrázkov upotených tiel .

Keď sa povie posilňovňa -hrôza a des. Hneď nás máta hora svalov, vyšportovaných tvrdo trénujúcich chlapov.  

 Zodpovedajú tieto vytvorené predstavy holej skutočnosti?

Určite nie, ináč by ste práve nečítali tieto myšlienky prezrádzajúce  tam dejúce sa vecí.

Akú máte predstavu, keď sa povie klub?

V našom uponáhlenom svete málokedy vnímame skutočnosti, ktoré stoja za povšimnutie. Naša pozornosť nezaregistruje veľa možností, ktoré pre nás  ponúka  naše mesto .

 A ak áno, je to okrajová informácia ,ktorou sa hlbšie nepohráme, pretože si myslíme ,že  sa nás netýka. Pravda je však  taká, že sa týka nás všetkých.

 Spletitosť mojich myšlienok sleduje primárne iba jediný cieľ a tým je naše zdravie.

 Pre širšiu informovanosť a pre zžitie sa s výhodami ,ktoré ponúka mesto obyvateľom ,začnem ich postupne predstavovať.

Prvou zastávkou je mestský športový klub Kalokagathia, ktorá patrí pod správu Mestského kultúrneho strediska. Jej vznik datujeme 12 rokov dozadu. V istý  jesenný októbrový deň v roku 2006 sa v priestoroch kultúrneho domu zrodil klub pre športujúcu a  športovať chcejúcu verejnosť.

Klub sa vyvíjal, formoval, silnel, presťahoval sa. Vychoval veľmi veľa zdatných športovcov, reprezentujúcich Veľké Kapušany či na Slovensku, ale aj  v iných krajinách a  vo svete. Som presvedčená, že drvivá väčšina obyvateľom nášho mesta nevie o tom, aké zázraky, akí zázrační ľudia  sa vychovali pod rukami trénerov (team, na ktorý môžu byť Kapušančania hrdí a pyšní).

 Klub sa stal  miestom stretu príjemných ľudí v priateľskej komunite. A začal ponúkať pohybové programy pre zdravie obyvateľov.

Ak ho chcete nájsť nemusíte blúdiť, nachádza sa v poslednom pavilóne ZŠ P.O.H. a dostupnosť ponúka od tenisového kurtu z bočnej strany.

Ďalším styčným bodom, respektíve informáciou je to , že je to presne tam!, kde  ľudia chodia cvičiť do ,,Nándyho,,. Bc.Ferdinand Kočiš, familiárne volaný Nándy , poslanec mestského zastupiteľstva sa od  zrodu klubu oň stará a vedie ho.

Prečo  do Kalokagathie chodia ľudia  ? Prečo je dané miesto tak veľmi obľúbené?

Posilňovni, teda miest na cvičenie máme v meste dosť.  

Existuje však iba jeden klub, ktorý je tak neuveriteľne multifunkčný a  prichádzajúcim ponúka takú neskutočnú paletu činností, že  každý dokáže nájsť na neho šitú aktivitu.  Vytvorený mestom pre mesto.

Tu platí už v úvode spomínané ,že v   posilňovni ( vo fitku, v klube) sa dajú totiž robiť aj iné veci, než len nakladať činky,,.

Nepotrebujete,  aby ste boli fyzicky zdatný, s telom Adonisa (ale ak ho chcete mať, vie Vám ho  preformovať team trénerov).

Viete…môžete byť človekom od outsidera po spoločnosť vyhľadávajúceho (pokecať s novými kamarátmi a to všetko namiesto nezdravého chľastania pri športovaní).
Môžete byť  malým dieťaťom, alebo dospievajúcim, môžete byť dospelým jedincom ,môžete byť mužom, alebo ženou, seniorom.


Pretransformujte si teraz svoje predstavy o telocvični, posilke, či klube. A následne tam vpusťte myšlienky, ktoré  sa vymykali Vaším doterajším predstavám .


Ak to máte, vítajte, ste na správnom mieste.


Tento príspevok je určený práve Vám. Berte ho ako pozvánku pre všetkých zdráhajúcich sa. Patríte totiž celkom určite  do našej skupiny, len ste o tom doteraz nevedeli.


Samozrejme chodia tam aj športovci a všetci sme na nich patrične hrdí, nakoľko reprezentujú  naše mesto na rôznych súťažiach, o čom vyspovedám Nándyho.


Vraví sa ,že športom k zdraviu. A je to viac než skutočnosť. Človek si musí preprogramovať  myseľ a následne  ho tam  nohy  samé povedú. Možno potrebujete iba  zrelaxovať, pretože Vás napríklad naštval  šéf? Otravuje vás priateľ, priateľka?  Dostaňte negatívne myšlienky preč z tela. Pri cvičení sa vaše telo síce fyzicky unaví, ale duševne budete po tréningu na tom oveľa lepšie. Endorfíny a dobrý pocit zo seba sa dostaví čoskoro.  


Ako vyzerá teda taký všedný deň v kocke?
Ako fungujú otváracie hodiny?

Neuveriteľné ,ale podľa želania. Teda klasické otváracie hodiny sú rozšírené. Brány sa otvárajú ráno o 5:00 hod. To je tá časť na želanie .O 5:00 hod. začínajú ráno tí, ktorí pre svoje zdravie chcú využiť ranné hodiny, aby následne šli ,,nabudení,, plní elánu do práce ,alebo po svojich veciach. Už pred piatou sú ľudia, ktorí stepujú pred vchodom. Nándy prichádza každé ráno v túto zabíjacku hodinu. Následne a počas dňa do 20:30 hod. prebiehajú buď individuálne tréningy pod dohľadom trénerov, individuálne cvičenia členov klubu, ku ktorým sa v popoludňajších hodinách pridávajú pohybové programy .  Zúčastňujú sa ich tí, ktorí pochopili, že nemusia len  driapať činky, môžu sa vyskákať  napríklad počas Tae boo.
Alebo absolvovať efektívne, zábavné cvičenie používaním vlastnej hmotnosti na hodinách TRX budovaním svalovej sily a rovnováhyDynamický tréning budujú  v programe Warrior fit  .

Chcete brať šport vážnejšie? Máte iné ambície, alebo ich majú Vaše deti? Hoďte sa do programov, ako Aikido , Kendo ,Lukostreľba ,alebo práve za olympijskú disciplínu uznaný Kickbox.  

K vedúcemu a trénerovi Nándymu som mala zopár  otázok .Na všetky ostatné Vám odpovie v klube,  nakoľko Vás v ňom očakávame. Mladých, aj zrelých, mužov aj ženy. Zdravých, aj chorých( aby ste vyzdraveli).

1.Ako si spokojný s fungovaním klubu v nových priestoroch?
Nándy: Nové priestory otvárajú nové ambície, nové rozšírené možnosti, nové plány do budúcna. S fungovaním som spokojný.

2. Aké máš plány do budúcna a čo všetko pripravuješ?
Nándy: Plány sú smelé, ale určite uskutočniteľné. Keď ich príprava  uzrie svetlo sveta ,budeme ich postupne zverejňovať pre obyvateľov. Z toho dôvodu odporúčam zavítať a sledovať našu facebookovú stránku Kalokagathia klub, Veľké Kapušany , poprípade stránku mesta a MsKS Veľké Kapušany a web stránku mesta.
Plánujeme ponúknuť príjemné prekvapenia nielen v oblasti športu, ale aj v angažovanosti vo verejnoprospešných a charitatívnych činnostiach.

3. Spomenul si  pojem charita, verejnoprospešná činnosť. Postrehla som už uskutočnenú charitatívnu činnosť zo strany klubu koncom roka 2018.
Nándy: Veľmi ma teší, že sa klubu Kalokagathia v spolupráci s lukostreleckým oddielom Nimród podarilo zorganizovať charitatívny Mikulášsky pohár v 3D lukostreľbe pre všetky vekové kategórie v MsKS V.Kapušany. Celý  výťažok z tejto akcie išiel pre Viktorku, ktorá zápasí s viacerými závažnými diagnózami. Príspevok o uskutočnenej akcií prináša najnovšie číslo časopisu ,,COPUS,,.

4. Ďalšia otázka smeruje k úspechom športovcov, ktorých ,,vychovávaš,,. Viem, že si príliš skromným a pokorným človekom , ktorý sa nechváli, nebije na tamtamy, ale pracuje. Ja si ale myslím, že obyvatelia mesta by mali vedieť o týchto zázrakoch . Preto sa pýtam ,kde všade nás títo skvelí ľudia reprezentujú a v akých športových disciplínach?

Nándy: Gro úspechov ťažia kickboxeri  a lukostrelci. Zúčastňujú sa veľmi veľa súťaží a to nielen na regionálnej, okresnej, či krajskej úrovni ,ale súťaží o medzinárodné poháre. Taktiež bez nás nemôžu prebehnúť Majstrovstvá Slovenska ,ale ani Európy. Čiže naši kickboxeri naozaj absolvovali a absolvujú rôzne Open ligy, Majstrovstvá  Európy, Svetové poháre. Zatiaľ nám chýba účasť na Majstrovstvách sveta.
Naši členovia povyhrávali vyše 200 ocenení.
Lukostrelci  taktiež nezaostávajú. Ich naj skalpami sú Krajské poháre, Slovenské poháre a z Majstrovstiev sveta. Ďalej: Poháre z Európskeho pohára, Majstrovstiev EÚ a sveta.
V kickboxérskej a lukostreleckej kategórií máme viacerých MAJSTROV SLOVENSKA.

5. Vrátim sa k otázke 2, pretože ma veľmi zaujíma .Ohľadom plánov. Rok 2019?
Nándy: Dopredu nechcem prezrádzať plány. Prezradím však tie krátkodobé, ktoré sa týkajú činnosti od januára.Január sme začali bojom proti obezite a v rámci neho ponúkame bezplatné poradenstvo, školenia ,aké cviky vykonávať. A hlavne pri každom záujemcovi vypočítame podiel telesného tuku, poradíme, čo a ako ,,robiť,,.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov