Vlastimil Mačička chce navrhnúť zníženie poslaneckého platu pre poslancov MsZ vo Veľkých Kapušanoch

Rozhodnutie Vlastimila Mačičku kandidovať za poslanca MsZ, sa nerodilo zo dňa na deň,  ale prvotný impulz na kandidatúru, ako tvrdí, dostal práve od občanov nášho mesta ktorých podporu si nesmierne váži. 

Foto: Zdroj: Facebook: Vlastimil Mačička

Má jasnú víziu a program. Hlavným cieľom je úspešne pokračovať v rozbehnutom programe v stratégii mesta v Programe hospodárskeho a sociálneho rozvoja na roky 2023-2030 ktorej je účastníkom v pracovnej skupine.

Oporu chce nájsť u občanov mesta, ktorí ho oslovujú s podnetmi a tiež, ako sa vyjadril, aj u politických matadorov, ktorými sú jeho kolegoviam straníci z Hlas -SD či primátor mesta Peter Petrikán, ale aj skúsení ľuďia, ktorí už v komunálnej politike pôsobili.

Spoluprácu si vie predstaviť aj s novými tvárami, ktoré podobne ako on, majú jasnú víziu ,cieľ a sú ochotní zodpovedne a tvrdo pracovať pre mesto, hľadať riešenia nielen dvíhaním rúk pri hlasovaní, či reagovať na občanov iba vtedy, keď sú potrebné podpisy na kandidatúru.

“Nechcem sľubovať hory doly, stojím nohami pevne na zemi, pretože prichádzajú neľahké časy, ktoré sa dotknú každej samosprávy na Slovensku,” uviedol Vlastimil Mačička.

“Vždy z pozície poslanca chcem konať tak, aby to bolo v súlade s rovnováhou rozpočtu mesta a zároveň tak, aby to naši občania mesta nepocítili hlboko vo svojich peňaženkách,” dodal.

Byť poslancom znamená podľa neho robiť službu pre ľudí. Nie pre výhody, nie pre postavenie či kariéru, ale pre cnosť a šľachetnosť, ktorá keď sa robí zo srdca, jej odmenou je najväčšie puto v podobe radosti a dobrého pocitu ,že sa urobilo niečo dobré a užitočné pre občanov a pre mesto.

Vlastimil Mačička chce navrhnúť zníženie poslaneckého platu

“Navrhnem, aby bol znížený poslanecký plat, alebo sa vytvoril spoločný fond, z ktorého bude môcť byť poskytovaná pomoc pre tých, ktorí to najviac potrebujú a sú v ťažkej životnej situácii,” uviedol.

“Ako poslanec MsZ chcem slobodne, zodpovedne konať, rozhodovať sa v prospech obyvateľov Veľkých Kapušian,” dodal.

“Ako člen a nominant strany Hlas -SD, ktorá má potenciál stať sa vládnou stranou, chcem ako poslanec hľadať riešenia či už cez projekty, európske fondy, cez Plán obnovy a predkladať ich aj v súlade s programom tejto strany pre ktorú prioritou sú všetci ľudia , či už rodiny s deťmi , pracujúci , seniori či sociálne a zdravotne znevýhodnení občania v našom meste,” vysvetlil Vlastimil Mačička.

Nesúhlasí s jednostrannou politikou

“Nesúhlasím s jednostrannou národnostnou politikou na úkor iného etnika , chcem a budem podporovať naďalej to, aby sme boli príkladným mestom pokojného spolunažívania Slovákov, Maďarov, Rómov, Rusínov či Ukrajincov a iných národnostných skupín v našom meste bez rozdielu na farbu pletí, vierovyznania či sexuálnej orientácie. Je mojím záujmom spolupracovať a nie rozdeľovať, polarizovať, byť ako poslanec zjednotení aj s primátorom v prospech všetkých občanov mesta,” skonštatoval Mačička.

Myslí si, že je ešte veľa práce pred nami, kde mesto potrebuje dokončiť svoje plány, ktoré má

“Ja z pozície poslanca budem pristupovať v kontinuite toho tak, aby to bolo prospešné ako pre rodiny s deťmi, pre seniorov, pre pracujúcich, pre podnikateľov v našom meste, ale aj pre sociálne znevýhodnených či chorých. Nezabúdam ani na mladých, ktorí potrebujú rušný život v meste ,aby to nebolo mesto duchov od 19. hod, no zároveň nezabúdam ani na starých, ktorí potrebujú sa odreagovať a nemať svoju jeseň života nudnú a únavnú,” vysvetlil Mačička.

Záleží mu na občianskej vybavenosti, ako sú lekári, cestovné spojenia a aby úradné inštitúcie boli na úrovni vyspelého, moderného mesta nie takého, že keď niekto príde po 20 rokoch do nášho mesta, aby nepovedal, že čas sa tu zastavil a nič sa nezmenilo.

“Žil a pracoval som 10. rokov v zahraničí a to čo som videl a získal zo skúseností, môžem využiť ako poslanec v prospech nás všetkých ,aspoň sa o to pokúsiť tak, aby som sa po štyroch rokoch mohol hrdo a s čistým svedomím pozrieť každému do očí. Nemám za sebou žiadnu politickú minulosť, celý život som žil jednoducho a čestne. A takýmto chcem aj zostať naďalej. Ďakujem vám za vašu podporu. Mojím mottom je: Som jedným z vás , som vašim hlasom!” Uviedol v závere pre vkport.sk Vlastimil Mačička. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov