8. jún bol Svetový deň najlepších priateľov – alebo ako sa zas kapušančania spojili.

V predvečer 8. júna, kedy sa slávi deň najlepších priateľov, sme oslovili tábor “vkporťákov” a ich známych, a známych ich známych… a vlastne všetkých ľudí s dobrým srdcom, aby pomohli rodine z nášho mesta, ktorá sa ocitla v nezávideniahodnej situácii.

Nikoho neteší, keď musí opustiť na dlhé týždne svoju rodinu, aby ju mohol uživiť. Aby v zahraničí mohol zarobiť to, čo doma zarobiť nemá možnosť. Mnohí z vás to poznajú tiež. Prichádzate o vzácne chvíle so svojou rodinou, prichádzate o významné aj bezvýznamné, ale predsa dôležité momenty v živote vašich blízkych. Tých, ktorých máte najradšej a s ktorými ste chceli pôvodne stráviť celý život. Už aj táto situácia je tragédiou všedných dní mnohých rodín v našich životoch. Aj toto bolí. Predstavte si však, že sa napriek tejto vašej obete nedočkáte žiadnej odmeny. Lebo sa stane niečo zlé. Práve v zahraničí, ďaleko od všetkých blízkych a známych, utrpíte úraz a dostanete sa do nemocnice. Zamrazí už len pri pomyslení.

Na obrázku môže byť 4 ľudia, stojaci ľudia, sediaci ľudia a interiér

Takéto nešťastia sa ale denne dejú a bohužiaľ tentoraz postihlo rodinu z Veľkých Kapušian. Michal – manžel a otec, ktorý utrpel úraz a je hospitalizovaný v zahraničí. Ria – manželka a mamka, ktorá zostala doma s deťmi a musí riešiť neriešiteľné veci. Hospitalizácia nielen v zahraničí, ale najmä tam, stojí nepredstaviteľné peniaze. My chceme pomôcť tým, že aspoň o časť týchto neriešiteľných problémov sa spolu s vami postaráme. 
Žiadame vás všetkých, ak máte možnosť pomôžte tiež.

Uvedomujeme si, že peniaze celý tento problém nevyriešia. Pomôžu však v tom, aby sa aspoň jeho časť zmiernila a aby ľudia, ktorí celou vzniknutou situáciou trpia, nemuseli trpieť ešte viac aj kvôli financiám.
Možno máte pocit, že váš dar je len kvapka v mori…. Ale aj more sa skladá iba z kvapiek a bez nich by neexistovalo. Na každej kvapke záleží.
Ak sa dobrí ľudia s dobrým úmyslom spoja, dokážu aj hory prenášať. A o to ide. Aby sme sa pre dobrú vec spojili, modlili sa za Miška a spolu verili, že zlepšenie nastane a spolu vytvoríme malý zázrak.

8. jún bol DEŇ NAJLEPŠÍCH PRIATEĽOV.

Je to len jeden deň z mnohých, jeho posolstvo nás však sprevádza každý deň. Kedy by sme mali byť najlepšími priateľmi, keď nie v núdzi?
Podajme spolu pomocnú ruku a buďme v tejto situácii najlepšími priateľmi aj my. Úplne noví, zabudnutí a znovuobjavení, alebo len na túto jednu príležitosť. 

Ak chcete pomôcť, môžete tak urobiť darom na náš transparentný účet vedený v Slovenskej sporiteľni, a.s.:

vkport – SK32 0900 0000 0051 7775 0205
 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov