Mesiac máj, ktorý má prívlastok aj mesiac lásky

Erica Jong hovorí, že láska je, keď napriek všetkému ležíte v sobotu ráno v posteli, čítate z novín a smejete sa spolu.

Jedna moja známa hovorí, že láska je, keď sa háda s manželom a pritom sa bojí, aby si neudrel hlavu o otvorené dvierka kuchynskej linky.

A teraz univerzálne pravdy:
Prvá znie : Láska je v tom, kto miluje, nie v tom, kto je milovaný. Súžiť totiž pre lásku bolo cool možno tak pred tridsiatimi rokmi, teraz sa nosí smiech, nehanbiť sa chytiť za ruku ani pred rodičmi, pred deťmi, pred bývalými a zlatými rybičkami napríklad.

Tá druhá je, že keď ide o lásku, všetko sa môže stať samonapĺňajúcim proroctvom. Ak si teda povieme, že do roka sa určite rozídeme, tak sa tak aj stane. A nebude to jasnovidectvo, ale to, že náš citový život dokážeme programovať. Takže radšej si predstavujte ako sa prechádzate po pláži, než ako si vyhadzujete zubné kefky von z okna.

Ďalši odsek sa už netýka univerzálnej pravdy. Týka sa ale lásky, pretože láska je pocit tepla, ktorý vás zaleje a nielen vo vzťahy k partnerovi, ale aj vo vzťahu k rodičom, keď prídete domov a mama vás čaká s teplými raňajkami a kávou, vo vzťahu k deťom, ktoré vás objímajú tak často, ako sa len dá. Vo vzťahu k naším chlpáčom, ktorí veselo vrtia chvostom a čakajú na každý pohľad a pohladenie. Všetko toto je o teple, ktoré symbolizuje lásku.

Čaká nás mesiac máj a my vám naši čitatelia prajeme pokoj, dobrú náladu, radosť z teplých dní, ktoré budú pribúdať. Studené a pochmúrne mesiace, ktoré boli pred májom už vykonali to, čo mali, každú nepeknú a špinavú robotu a preto veríme, že máj je prekrásny mesiac a bude sa správať tak, ako má – bude kvitnúť, milovať, šíriť dobré vône dážďa, prvých jahôd a čerešní a ľudia sa budú na seba viac usmievať.

Pocíťte to, stretávajte sa, otvárajte dvere nielen na kuchynských linkách. A ak by ste mali chuť bozkávať sa pod čerešňou, už to nepôjde, odkvitla, ale dula práve kvitne, nájdite ju a do bozkávania.

ilustračné foto

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov