dávame do pozornosti materiál s názvom :Zásady pre zvýšenie bezpečnosti a kvality nakupovaných surovín pre hromadné stravovanie,ktorý vypracovalo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka a v máji 2016 ho schválila vláda SR.

Zdroj: Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SRhttp://www.mpsr.sk/sk/index.php?navID=1&id=13842&start

04-02-2019

Zriaďovateľom a prevádzkovateľom zariadení hromadného stravovania (škôlky, školy, sociálne služby a pod.) odporúčame, aby sa pri verejnom obstarávaní riadili nielen cenou, ale napríklad aj čerstvosťou, zvýšenou úrovňou kontroly, či osobitnými požiadavkami na dátum spotreby. Vládou schválený materiál osobitne menuje kritériá pre obstarávania mäsa, mäsových výrobkov, mlieka, mliečnych výrobkov, mlynských a pekárenských výrobkov, ovocia, zeleniny, zemiakov, vajec a konzervárenských výrobkov.

 

Nie je jedno, aké potraviny jedia naše deti. Ešte v roku 2016 sme predložili do vlády odporúčania pre nakupovanie surovín pre hromadné stravovanie. Cena by nemala byť jediným kritériom. Žiadne peniaze nestoja za to, aby sme hazardovali so zdravím našich detí. Zverejňujeme preto kompletný materiál Zásady pre zvýšenie bezpečnosti a kvality nakupovaných surovín pre hromadné stravovanie.

Celý materiál si môžete stiahnuť v PDF formáte tu:

Zásady pre zvýšenie bezpečnosti a kvality nakupovaných surovín pre hromadné stravovanie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov